Preţurile petrolului au crescut uşor joi, susţinute de îngrijorările cu privire la scăderea ofertei, în vreme ce Uniunea Europeană (UE) analizează o potenţială interdicţie a importurilor de petrol din Rusia, care ar restricţiona şi mai mult comerţul mondial de petrol, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 50 de cenţi, la 107,30 dolari pe baril, la ora 16:59 GMT (19:59 ora României), după ce au atins mai devreme un maxim de 109,80 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au câştigat 75 de cenţi, până la 102,94 dolari pe baril, după ce mai devreme au atins un maxim de 105,42 dolari.

Cumpărătorii au reacţionat, de asemenea, la întreruperile de producţie din Libia, care pierde peste 550.000 de barili pe zi din producţia de petrol din cauza blocajelor de la principalele exploatări şi terminale de export.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Preţul petrolului Brent a câştigat aproape 8% în ultimele şapte zile de tranzacţionare, dar creşterea a avut loc într-un ritm lent, măcinator, spre deosebire de frenezia care a însoţit mişcările de la sfârşitul lunii februarie, când Rusia a invadat Ucraina, şi la mijlocul lunii martie.

”Nu este o tranzacţionare la fel de uşoară ca acum câteva săptămâni. Trebuie să riscaţi mai mult şi asta poate fi prin proiectare, cu aceste fonduri speculative şi fonduri algoritmice care tranzacţionează mai mult”, a spus Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group.

 Piaţa a încetinit oarecum după ce secretarul de Trezorerie al SUA, Janet Yellen, a declarat joi că UE trebuie să fie atentă cu privire la interzicerea completă a importurilor de energie rusă, deoarece ar duce probabil la creşterea preţurilor petrolului.

UE încă analizează o astfel de interdicţie în urma invaziei Rusiei în Ucraina, pe care Moscova o numeşte ”operaţie militară specială” de demilitarizare a vecinului său.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.