Preţurile petrolului au crescut marţi, temporar, la peste 115 de dolari pe baril, la cele mai ridicate niveluri ale ultimelor şapte săptămâni, în timp ce Uniunea Europeană continua să facă presiuni pentru interzicerea importurilor de petrol ruseşti, măsură care care ar reduce oferta, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preţurile s-au retras ulterior, uşor, după ce Reuters a scris că, potrivit unor surse, administraţia preşedintelui american Joe Biden va autoriza marţi compania petrolieră americană Chevron să negocieze cu guvernul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, ridicând temporar interdicţia asupra unor astfel de discuţii.

”Nu cred că asta va adăuga prea mult (petrol) pe piaţă în curând, dar arată disperare”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group. Pieţele de energie au avut probleme de aprovizionare de la invazia Ucrainei de către Rusia, la sfârşitul lunii februarie, în timp ce guvernele şi companiile sancţionează industria energetică a Moscovei.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Preţu ţiţeiului Brent a scăzut cu 13 cenţi, până la 114,11 dolari pe bari,. până la ora 16: 54 GMT (19:54 ora României).

Cotaţia ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 6 cenţi, până la 114,14 dolari pe baril.

În timpul tranzacţiilor, preţul petrolului Brent a urcat la un maxim al şedinţei de 115,69 dolari, cel mai ridicat nivel atins din 28 martie.

Preţul petrolului WTI a atins 115,56 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel înregistrat din 24 martie.

Preţurile au crescut cu aproximativ 20% de la invazia Rusiei în Ucraina.

Miniştrii de externe ai UE nu au reuşit, luni, în efortul lor de a face presiuni asupra Ungariei să-şi retragă veto-ul asupra embargoului petrolier propus.

Dar unii diplomaţi indică acum un summit din 30-31 mai ca fiind momentul pentru un acord privind interzicerea treptată a petrolului rusesc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.