Preţurile petrolului au crescut marţi cu peste un dolar pe baril, din cauza perturbărilor de aprovizionare, în timp ce traderii anticipează că cererea va creşte dacă Rezerva Federală a SUA va reduce dobânzile în această săptămână, aşa cum este aşteptat, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul din SUA au câştigat 1,50 USD, sau 2,1%, până la 71,59 USD pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,25 dolar, sau cu 1,7%, la 74 dolari pe baril.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Peste 12% din producţia de ţiţei din Golful Mexic al SUA a fost oprită după uraganul Francine de săptămâna trecută, urcând preţurile petrolului în trei din ultimele patru sesiuni, o revenire după ce petrolul Brent a atins marţea trecută cel mai redus nivel din aproape trei ani.

”Preţurile petrolului s-au redresat de miercuri, probabil din cauza preocupărilor legate de aprovizionare după uraganul Francine din Golful Mexic al SUA, precum şi a aşteptărilor privind scăderea stocurilor de ţiţei din SUA”, a declarat Charalampos Pissouros, analist senior de investiţii la firma de brokeraj XM.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut probabil cu aproximativ 200.000 de barili în săptămâna încheiată pe 13 septembrie, potrivit unui sondaj Reuters în rândul analiştilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.