Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, pentru a cincea sesiune consecutivă, ca efect al intensificării conflictului din Orientul Mijlociu, care ar putea reduce aprovizionarea globală cu ţiţei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 2,64 USD, sau cu 3,3%, la 82,30 USD pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au crescut cu 3,22 USD, sau cu 4,2%, la 80,06 USD dolari pe baril.

Departamentul pentru Apărare al SUA a declarat în weekend că va trimite un submarin cu rachete ghidate în Orientul Mijlociu, în timp ce regiunea se pregăteşte pentru posibile atacuri asupra Israelului de către Iran şi aliaţi ai acestuia.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Adunăm active unul peste altul şi dăm impresia că, dacă acest lucru devine fierbinte, s-ar putea, de asemenea, să devină urât”, a declarat Bob Yawger, directorul pentru contracte futures în energie la Mizuho, în New York.

Iranul şi Hezbollah au promis că vor riposta pentru asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh şi a comandantului militar Hezbollah Fuad Shukr.

Un atac ar putea extinde conflictul din Orientul Mijlociu, îngustând în acelaşi timp accesul la livrările globale de ţiţei şi majorând preţurile.

Un astfel de atac ar putea determina Statele Unite să impună embargouri asupra exporturilor de ţiţei iraniene, care ar putea afecta livrarea a 1,5 milioane de barili de petrol pe zi, a spus Yawger.

Între timp, forţele israeliene au continuat luni operaţiunile în apropierea oraşului Khan Younis, din sudul Gazei, după un atac aerian în weekend asupra unui complex şcolar care a ucis cel puţin 90 de persoane, potrivit Serviciului civil de urgenţă din Gaza.

Israelul a spus că numărul morţilor a fost umflat. Hamas a pus la îndoială participarea sa la noile discuţii de încetare a focului, duminică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.