Preţurile petrolului au crescut joi cu aproximativ 4%, deoarece datele solide privind consumul de combustibil din SUA şi aşteptările de scădere a livrărilor ruseşti la sfârşitul anului au compensat temerile că încetinirea creşterii economice ar putea submina cererea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,41 dolari, sau cu 3,6%, la 97,06 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3 dolari sau cu 3,4%, până la 91,11 dolari pe baril.

Preţurile au crescut cu peste 1% în timpul sesiunii precedente, deşi cel al petrolului Brent a scăzut la un moment dat la cel mai redus nivel din februarie, pe măsură ce semnele unei încetiniri economice s-au amplificat în unele regiuni.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 7,1 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 12 august, au arătat datele Administraţiei pentru informaţii în domeniul energiei, contrar aşteptărilor pentru o scădere de 275.000 de barili, deoarece exporturile au atins un record de 5 milioane de barili pe zi ( bpd).

Interdicţiile Uniunii Europene asupra exporturilor ruseşti ar putea limita dramatic oferta atunci când restricţionarea importurilor de ţiţei maritim şi de produse în UE vor creşte în lunile următoare şi vor duce la creşterea preţurilor, avertizează analiştii.

”Embargourile UE vor forţa Rusia să închidă producţia pentru aproximativ 1,6 milioane (bpd) până la sfârşitul anului, ajungând la 2 milioane bpd în 2023. Embargourile UE asupra importurilor de petrol ruseşti vor înăspri în mod semnificativ condiţiile de pe pieţe şi vor ridica cotaţia petrolului Brent la 119 dolari pe baril până la sfârşitul anului”, a spus compania de consultanţă BCA Research într-o notă.

Cu toate acestea, Rusia prognozează o creştere a producţiei şi a exporturilor până la sfârşitul anului 2025, a arătat un document al Ministerului Economiei văzut de Reuters, spunând că veniturile din exporturile de energie vor creşte cu 38% în acest an, parţial datorită volumelor mai mari ale exporturilor de petrol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.