Preşedintele Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, a pus vineri bazele pentru reducerile viitoare ale dobânzii, deşi a refuzat să ofere indicaţii exacte cu privire la momentul sau amploarea acestora, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”A sosit momentul ca politica să fie ajustată”, a spus liderul băncii centrale americane în discursul său de deschidere mult aşteptat la reuniunea anuală a Fed din Jackson Hole, Wyoming.

”Direcţia de deplasare este clară, iar momentul şi ritmul reducerilor de dobânzi vor depinde de datele primite, de evoluţia perspectivelor şi de echilibrul riscurilor.”

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În timp ce pieţele aşteaptă direcţia în care se îndreaptă politica monetară, Powell s-a concentrat la fel de mult pe ceea ce a cauzat inflaţia care a condus la o serie agresivă de 13 majorări ale dobânzilor din martie 2022 până în iulie 2023.

Cu toate acestea, el a remarcat progresul în ceea ce priveşte inflaţia şi a spus că Fed îşi poate concentra acum atenţia în mod egal către cealaltă parte a mandatului său dublu, şi anume pentru a se asigura că economia rămâne în jurul ocupării depline a forţei de muncă.

”Inflaţia a încetinit semnificativ. Piaţa muncii nu mai este supraîncălzită, iar condiţiile sunt acum mai puţin stricte decât cele care predominau înainte de pandemie. Constrângerile de aprovizionare s-au normalizat. Şi echilibrul riscurilor pentru cele două mandate ale noastre s-a schimbat”, a spus Powell.

El a promis că ”vom face tot ce putem” pentru a ne asigura că piaţa muncii este puternică şi că progresul în ceea ce priveşte inflaţia continuă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.