Preşedintele Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) Mihai Precup a subliniat, la Forumul pentru Inovare România-Japonia, dorinţa de a digitaliza companiile de stat din România, ceea ce, în opinia sa, le-ar putea aduce la un cu totul alt nivel de performanţă. Digitalizarea întreprinderilor publice le-ar ajuta să fie mai sustenabile şi mai rezistente pe timp de criză. În concluzie, am reiterat importanţa colaborării dintre companiile româneşti şi cele japoneze, care ar fi o mare oportunitate pentru ambele ţări pentru a dezvolta proiecte foarte puternice, ar putea atrage investiţii şi ar oferi locuri de muncă mai bine plătite”, afirmă şeful AMEPIP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În aceste zile, am fost prezent la cea de a doua ediţie a Forumului pentru Inovare România-Japonia, care s-a desfăşurat pentru prima dată în Japonia. În cadrul evenimentului care a avut loc la Tokyo, fiind găzduit de Organizaţia Japoneză pentru Comerţ Exterior (JETRO - Collaborate & Invest Japan), am subliniat importanţa colaborării dintre companiile din ţara noastră şi cele nipone”, a scris pe Facebook Precup, calificând Forumul pentru Inovare România-Japonia ”oportunitate de consolidare a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări”.
Preşedintele AMEPIP se dedclară impresionat de prezenţa unui număr însemnat de persoane din multe sectoare de activitate economică, dar şi de oficiali din ambele ţări, ceea ce, în opinia sa, arată că ”parteneriatul strategic semnat anul trecut de preşedintele României a adus valoare şi produce rezultate concrete”.
”Am subliniat, în cadrul Forumului, dorinţa de a digitaliza companiile de stat din România, proces care le-ar putea aduce la un cu totul alt nivel de performanţă, cu atât mai mult cu cât acestea reprezintă nu mai puţin de 7% din economia naţională. Astfel, digitalizarea întreprinderilor publice le-ar ajuta să fie mai sustenabile şi mai rezistente pe timp de criză. În concluzie, am reiterat importanţa colaborării dintre companiile româneşti şi cele japoneze, care ar fi o mare oportunitate pentru ambele ţări pentru a dezvolta proiecte foarte puternice, ar putea atrage investiţii şi ar oferi locuri de muncă mai bine plătite”, precizează Mihai Precup.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.