Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, şi-a exprimat marţi satisfacţia cu privire la progresul inflaţiei în ultimul an, dar a spus că doreşte să vadă mai multe înainte de a fi suficient de încrezătoare pentru a începe să reducă ratele dobânzilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am făcut destul de multe progrese şi am readus inflaţia la ţinta noastră”, a spus Powell la un forum al băncilor centrale din Sintra, Portugalia.

El a adăugat că ”ultima lectură referitoare la inflaţie şi cea dinaintea ei, într-o măsură mai mică, sugerează că ne întoarcem pe calea dezinflaţionistă. Vrem să fim mai încrezători că inflaţia se mişcă în mod sustenabil spre 2% înainte de a începe procesul de reducere sau slăbire a politicii”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Powell a vorbit la un forum la care au participat şi preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, şi guvernatorul băncii centrale din Brazilia, Roberto Campos Neto.

Forumul a fost organizat de BCE, iar discuţia a fost moderată de Sara Eisen, de la CNBC.

Comentariile vin în timp ce pieţele care urmăresc îndeaproape mişcările Fed şi ale omologilor săi la nivel mondial, deoarece inflaţia dă semne de relaxare şi unele bănci centrale, inclusiv BCE, au început încet să reducă ratele dobânzilor.

Indicele preţurilor pentru cheltuielile de consum personal al Departamentului pentru Comerţ, pe care Fed se concentrează ca principal indicator al inflaţiei, a crescut cu un ritm de 2,6% ,pe 12 luni, în mai.

Acest nivel a scăzut constant după ce a fost de aproximativ 4% în urmă cu un an, deşi factorii de decizie nu se aşteaptă să atingă obiectivul de 2% al Fed până în 2026.

În timp ce Powell a spus că vede progrese în ceea ce priveşte inflaţia, este precaut să se mişte prea curând şi să pună în pericol calea descendentă a creşterilor preţurilor, care a atins cel mai mare ritm de la începutul anilor 1980 în urmă cu doi ani.

”Suntem foarte conştienţi că, dacă mergem prea devreme, putem anula munca bună pe care am făcut-o. Dacă o facem prea târziu, am putea submina în mod inutil recuperarea şi extinderea”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.