Pfizer a anunţat marţi că a solicitat autorizarea în SUA a pilulei sa antivirale experimentale pentru tratarea Covid-19, care reduce probabilitatea de spitalizare sau deces pentru adulţii cu risc de boală severă cu 89%, potrivit unui studiu clinic, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Pfizer a declarat că a finalizat depunerea cererii de autorizare a utilizării de urgenţă a medicamentului, Paxlovid, la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA, inclusiv date din studiul clinic al producătorului de medicamente.

Medicamentul oral ar putea fi o nouă armă promiţătoare în lupta împotriva pandemiei, deoarece poate fi luat ca un tratament timpuriu la domiciliu pentru a ajuta la prevenirea spitalizărilor şi deceselor cauzate de Covid-19.

De asemenea, ar putea deveni un instrument important în ţări şi zone cu acces limitat la vaccinuri sau cu rate scăzute de vaccinare.

Nu este clar când se vor pronunţa autorităţile de reglementare din SUA cu privire la cererea Pfizer.

Merck şi Ridgeback Biotherapeutics, care dezvoltă o pilulă concurentă, molnupiravir, au finalizat depunerea documentelor pe 11 octombrie. Un grup de consilieri externi ai FDA se va reuni pentru a analiza cererea acestora pe 30 noiembrie şi este de aşteptat ca medicamentul să fie disponibil în acest an.

”Ne mişcăm cât mai repede posibil în efortul nostru de a pune acest tratament potenţial la dispoziţia pacienţilor şi aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu FDA din SUA la evaluarea cererii noastre, împreună cu alte agenţii de reglementare din întreaga lume”, a declarat directorul general al Pfozer, Albert Bourla, într-un comunicat.

Producătorul de medicamente cu sediul în New York a declarat că a început procesul de solicitare a autorizaţiei în mai multe ţări, inclusiv Regatul Unit, Australia, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud, şi intenţionează să mai depună şi cereri internaţionale.

Pfizer a declarat marţi, mai devreme, că va permite producătorilor de medicamente generice să furnizeze pilula pentru Covid-19 în 95 de ţări cu venituri mici şi medii, printr-un acord de licenţă cu grupul internaţional pentru sănătate publică Medicines Patent Pool (MPP).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.