Arabia Saudită a alocat peste jumătate acţiunile de 11,2 miliarde de dolari ale Aramco care au fost scoase la vânzare investitorilor străini, au declarat sâmbătă două persoane care au cunoştinţă de acest lucru, pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arabia Saudită a căutat să atragă investiţii internaţionale pentru a investi zeci de miliarde de dolari în proiecte de diversificare a economiei dincolo de industria petrolului.

Cu toate acestea, investiţiile străine nu s-au ridicat la nivelul obiectivelor.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Au fost multiple comenzi din SUA, Marea Britanie, Hong Kong şi Japonia”, a spus una dintre surse.

Cererea internaţională pentru vânzarea de acţiuni secundare a fost mai mare decât pentru IPO-ul Aramco din 2019, au declarat anterior surse pentru Reuters.

Aramco a declarat vineri că preţul acţiunilor a fost stabilit la 27,25 riali (7,27 dolari), la nivelul inferior al unui interval de preţ de 26,70-29,00 riali.

Oferta secundară, numită Project Bond de către băncile implicate, a fost planificată luni de de zile.

În urma tranzacţiei, peste 120 de noi investitori internaţionali vor fi adăugaţi la Aramco, a spus una dintre surse.

”Cererea totală pentru această ofertă a fost mai mare de 65 de miliarde de dolari, în cadrul instituţiilor globale blue chip şi al ofertei interne de retail”, a spus sursa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.