Locuitorii capitalei franceze au votat în proporţie covârşitoare împotriva păstrării trotinetelor electrice în oraş, în urma unui referendum organizat duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Parisul are una dintre cele mai bine reglementate pieţe a trotinetelor electrice, însă, este posibil ca aceasta să dispară complet din oraş, ca urmare a rezultatului celui mai recent referendum local.

În cadrul referendumului organizat de primarul Anne Hidalgo, 89% dintre votanţi s-au pronunţat pentru renunţarea la trotinetele electrice.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Drept urmare, companiile care operează împreună în jur de 15.000 de trotinete electrice în Paris - Lime, Dott şi Tier -  ar trebui să le scoată din oraş până la 1 septembrie.

Deşi iniţial susţinea această formă de transport, primarul Anne Hidalgo a militat împotriva trotinetelor electrice în ultima vreme, spunând că apar prea multe accidente şi că reprezintă un model de business prea scump, cu călătorii de 10 minute care costă 5 euro.

De partea cealaltă, cele trei companii spun că rezultatul votului a fost influenţat de prezenţa foarte scăzută la vot. Au votat 103.084 de oameni, adică aproximativ 7,5% dintre persoanele cu drept de vot din Paris.

Referendumul, însă, este doar consultativ, astfel că decizia finală rămâne la primar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.