Sugestia preşedintelui Donald Trump de expunere a pacienţilor cu Covid-19 la raze ultraviolete a fost intens criticată vineri, dar o companie din California consideră că este soluţia perfectă pentru decontaminarea avioanelor sale, transmite Reuters.
Compania Dimer UCV Innovations a creat în 2014 un dispozitiv pentru industria aeriană care emite raze ultraviolete, numit GermFalcon, dar cererea a crescut abia după apariţia noului coronavirus.
“Nu am dorit să apară o pandemie pentru a crea cerere în această industrie. Aceasta este situaţia în care ne aflăm şi construim dispozitivele cât de repede putem”, a declarat Elliot Kreitenberg, preşedinte i co-fondator al Dimer UCV Innovations.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Kreitenberg nu a oferit detalii despre vânzările dispozitivului, dar a spus că utilizarea acestuia a fost oferită industriei aeriene gratuit în perioada pandemiei.
GermFalcon este un dispozitiv de mărimea unui cărucior de cumpărături care este împins pe culoarul avionului,. Aripile mecanice ale dispozitivului se extind şi emit lumină ultravioletă pe suprafeţele din interiorul avionului.
O barieră protectoare apără operatorul de lumina ultravioletă, care poate fi periculoasă.
Kreitenberg a spus că GermFalcon poate curăţa interiorul unui avion obişnuit, cu corp îngust, în trei minute.
Lumina ultravioletă poate deteriora acizii nucleici dintr-un organism, împiedicându-l să se multiplice. Este folosită ca dezinfectant şi este utilizată în spitale şi laboratoare, potrivit experţilor. În alte domenii, cum este sectorul aviaţiei, este un fapt neobişnuit.
Există trei tipuri de lumină ultravioletă, UV-A, UV-B şi UV-C, ultima fiind cea mai periculoasă. Aproximativ 95% din radiaţia ultraviolentă provenită de la Soare este sub forma UV-A.
În timp ce lumina ultravioletă este cunoscută pentru că omoară virusurile din picăturile aflate în suspensie în aer, aceasta nu poate fi proiectată în corpul uman pentru a ţinti celulele infectate cu noul coronavirus, au spus experţii medicali.
Organizaţii precum CHEO Research Institute din Canada au analizat utilizarea UV-C pentru a dezinfecta echipamente personale de protecţie, cum ar fi măştile N95, dar nu şi suprafeţe.
Potrivit University of California Santa Barbara, compania Seoul Semiconductor a lucrat la dispozitive UV LED pentru decontaminarea suprafeţelor. Compania a raportat sterilizarea de coronavirus în proporţie de 99,9% în doar 30 de secunde.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.