OTP Bank a încheiat primul trimestru din acest an fără profit în Ungaria, însă datorită performanţei băncilor subsidiare din străinătate a fost posibilă îmbunătăţirea rezultatului la nivel de grup, a declarat directorul general adjunct László Bencsik, miercuri, la conferinţa de presă în care a fost prezentat raportul trimestrial al Grupului OTP, relatează MTI.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Primul trimestru prezintă o imagine mixtă, a spus Bencsik. Grupul a obţinut un profit net de 195 miliarde de forinţi, cu 69% mai mare, “aceasta fiind jumătatea plină a paharului”, a explicat directorul general adjunct. Impozitul bancar şi impozitul pe profit suplimentar au ajuns, împreună, la 88,1 miliarde de forinţi, ceea ce a fost neutralizat de un singur element: efectul achiziţiilor de 84,9 miliarde de forinţi.
“Jumătatea goală a paharului” este că, în primul trimestru, operaţiunile din Ungaria au înregistrat – din cauza impozitelor bancare speciale şi fără dividendele primite de la băncile subsidiare – o pierdere de 37 de miliarde de forinţi, a explicat László Bencsik.
Directorul general adjunct a vorbit şi despre faptul că în urma nivelului ridicat al dobânzilor de pe piaţa internă, solicitările de credit ipotecar au scăzut cu 79%. Este de aşteptat ca această tendinţă să rămână neschimbată atât timp cât actuala rată a dobânzilor va fi menţinută. Pe de altă parte, a crescut uşor numărul împrumuturilor pentru nevoi personale, a adăugat reprezentantul OTP.
În primul trimestru, performanţa băncilor subsidiare din străinătate s-a îmbunătăţit, singura ţară în care nu este înregistrată o creştere semnificativă fiind România. Rusia şi Ucraina au devenit profitabile, ceea ce este un rezultat frumos, a precizat László Bencsik. Cu excepţia Bulgariei şi Muntenegrului, portofoliul de credite a stagnat sau s-a redus în toate ţările, a mai precizat acesta.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.