Compania americană Oracle, cel mai mare producător mondial de aplicaţii software, va transfera majoritatea activităţilor europene de suport hardware către România, pentru a reduce costurile actuale, procesul de lichidare a unor operaţiuni fiind deja lansat, anunţă publicaţia britanică The Register, citând surse apropiate. Oracle a refuzat să comenteze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Angajaţii implicaţi în astfel de activităţi în Europa sunt în număr de 424, inclusiv directori, dintre care 137 se află deja în România, scrie Profit.ro.

Prin reducerea costurilor ar urma să fie concediate 287 de persoane din afara României, dintre care 77 din Germania, 67 din Spania, 55 din Franţa, 53 din Regatul Unit, transmite publicaţia, citând o comunicare internă a companiei.

Activitatea din Germania este de aşteptat să fie închisă până la sfârşitul lunii februarie a anului viitor, iar departementele din Italia şi Franţa ar urma să fie închise până la sfârşitul anului viitor. Operaţiunea din Spania ar trebui închisă în acelaşi timp cu cea din Germania.

Compania britanică de suport hardware are mai mulţi directori decât alte ţări şi se estimează că va avea cea mai lungă durată de viaţă şi va fi ultima echipă majoră care va transfera responsabilităţile omologilor români.

Migrarea sprijinului către Europa de Est urmează plecării de luna trecută a lui John Fowler, vicepreşedinte executiv al Oracle pentru sisteme.

Mişcarea are loc pe fondul în care veniturile companiei au scăzut în mod repetat. În ultimul an fiscal, Oracle a înregistrat  scăderi ale vânzărilor de software şi hardware de 2%, respectiv 11%, fiind pentru prima dată când serviciile de cloud au adus mai mulţi bani.

Subsidiara din România a Oracle este principalul jucător de pe piaţa românească de software, cu peste 3.630 de angajaţi anul trecut, fiind a doua filială a companiei ca mărime din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, după cea din Marea Britanie. Anul trecut, Oracle a avut în România afaceri de 908 milioane lei şi un profit net de 23,7 milioane lei. Pe plan global, Oracle are birouri în 145 de ţări şi peste 130.000 de angajaţi, înregistrând anul afaceri de peste 40 miliarde dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.