OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a anunţat joi că va începe, în 13 aprilie, lucrările pentru revizia periodică a rafinăriei Petrobrazi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Producţia în rafinărie va fi oprită pe durata celor şase săptămâni de revizie generală. În cadrul reviziei, vor fi efectuate lucrări de mentenanţă, inspecţii şi verificări ale instalaţiilor, precum şi investiţii de modernizare la o serie de instalaţii principale ale rafinăriei”, se arată în comunicat.

După finalizarea lucrărilor de modernizare planificate pentru acest an, durata dintre două revizii va creşte la patru ani, următoarea revizie fiind planificată pentru 2022, potrivit companiei. Înainte de 2014, astfel de revizii aveau loc anual, iar după finalizarea programului de modernizare a Petrobrazi, perioada dintre două revizii a fost extinsă la doi ani.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Această revizie are în spate doi ani de planificare. Vrem să vă asigurăm că, deşi rafinăria va fi oprită timp de şase săptămâni, am luat măsuri astfel încât acest lucru să nu afecteze reţeaua de distribuţie carburanţi. In cadrul reviziei sunt planificate zeci de mii de intervenţii. Lucrările de mentenanţă şi modernizare ce urmează a fi realizate ne dau certitudinea că rafinăria va funcţiona în condiţii de siguranţă şi în următorii patru ani, iar impactul asupra mediului se va reduce şi mai mult. De asemenea, estimăm că revizia rafinăriei Petrobrazi va avea un impact benefic asupra economiei locale, circa 80% din companiile implicate provenind de pe plan local”, a declarat un membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil, Neil Anthony Morgan.

Bugetul pentru acest proiect este de peste 45 de milioane de euro, care se adaugă celor peste 1,5 miliarde de euro investiţi în modernizare, la Petrobrazi în perioada 2005-2017.

În cadrul reviziei, sunt implicaţi 5.000 de muncitori, cu 4.000 mai mult decât în perioadele de funcţionare normală. Totodată, sunt implicaţi opt contractori principali împreună cu 33 de subcontractori, 80% din aceştia fiind firme româneşti, şi vor avea loc verificări la 3.720 de conducte şi 9.300 de echipamente electronice şi de automatizare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.