OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, continuă şi în acest an activitatea de vânzare a unor active din portofoliul său, astfel că va transfera 50-60 de zăcăminte petroliere cu profitabilitate mai redusă, şi va vinde trei moteluri, a declarat într-un interviu pentru News.ro Mariana Gheorghe, directorul general al companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anul acesta, OMV Petrom a vândut parcul eolian Dorobanţu şi a transferat 19 zăcăminte marginale.

”Acest lucru face ca activitatea de upstream să fie tot mai eficientă şi să ne concentrăm asupra zăcămintelor purtătoare de profitabilitate. Noi vom continua această activitate şi ne pregătim de a externaliza încă vreo 50-60 de zăcăminte cu o profitabilitate mai redusă, tocmai pentru a ne concentra doar pe acele zăcăminte care sunt cele mai importante”, a declarat într-un interviu pentru News.ro Mariana Gheorghe, directorul general al companiei.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Compania a demarat cercetarea de piaţă şi spune că există interes pentru aceste zăcăminte.

”Acest proces a început, urmând să vedem care este interesul investitorilor. Mai multe firme şi-au arătat deja interes spre a analiza aceste zăcăminte. Vom vedea şi ce doreşte piaţa. E un proces mai de durată, e un volum mai mare şi nu vrem să dăm termene”, a adăugat Mariana Gheorghe.

În funcţie de ce vor spune investitorii, vor fi create pachetele de active, menţionează ea.

Compania mai are totodată trei moteluri ce vor fi vândute.

”Încercăm să le vindem, sunt active foarte mici pentru noi, dar se află în portofoliul de vânzare a activelor. Probabil vor fi finalizate vânzările într-un viitor apropiat. Sunt active de care nu vrem să ne mai ocupăm”, a subliniat oficialul OMV Petrom.

Profitul net al OMV Petrom a crescut cu 111% în primele nouă luni, la 1,85 miliarde lei, de la 878 milioane lei în perioada ianuarie-septembrie 2016, în timp ce vânzările totale au crescut cu 20%, la 14,29 miliarde lei.

Investiţiile companiei au scăzut în primele nouă luni cu 5%, la 1,72 miliarde lei, de la 1,81 miliarde lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

OMV Petrom avea la sfârşitul lunii septembrie circa 13.900 de angajaţi, cu 7% mai puţini faţă de perioada similară a anului anterior.

Este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârşitul lui 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.