Oficialii americani au declarat marţi că şapte companii energetice au fost afectate de o scurgere de petrol în apropierea sistemului de conducte Main Pass Oil Gathering Co (MPOG) din Golful Mexic, despre care se estimează că a vărsat în apă mai mult de un milion de galoane de ţiţei, sau 26.190 de barili, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Conducta lungă de 67 de mile a fost închisă de MPOG joi dimineaţă, după ce a fost observat ţiţei la aproximativ 19 mile în largul deltei fluviului Mississippi, lângă Parohia Plaquemines, la sud-est de New Orleans.

”Şapte producători au fost afectaţi şi aceşti producători sunt în prezent închişi”, a declarat Bryan Domangue, de la Biroul pentru Siguranţă şi Aplicarea Mediului din New Orleans, în timpul unui briefing de presă.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Oficialii au spus că investigaţiile şi anchetele sunt în desfăşurare pentru a determina sursa deversării, dar au adăugat că până acum nu au fost raportate răniri sau un impact pe ţărm.

Nu a existat niciun impact asupra navelor, iar calea navigabilă rămâne deschisă traficului de nave comerciale şi de agrement, au spus oficialii.

Deşi nu se cunoştea volumul exact al petrolului evacuat, Garda de Coastă, care conducea curăţarea, a spus că potrivit calculelor iniţiale au plasat volumul scurgerii la 1,1 milioane de galoane sau 26.190 de barili.

"Nu spunem că aceasta a fost cantitatea exactă. Nu vom şti exact cantitatea de petrol care a fost deversată în Golful Mexic până când nu vom găsi sursa", a declarat căpitanul Kelly Denning, comandant adjunct al sectorului New Orleans. Oficialii au mai spus că încă nu a fost stabilit dacă Third Coast Infrastructure, care deţine MPOG, este responsabilă pentru deversare. „Sunt bănuiţi că sunt parte responsabilă, dar nu vom şti până când vom găsi sursa, motiv pentru care ne referim la ei ca fiind partea respondentă”, a spus Denning.

Talos, W&T Offshore, Occidental şi compania australiană Byron Energy, care îşi desfăşoară activitatea în zonă, nu au răspuns solicitărilor de comentarii cu privire la deversare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.