EDP Renewables a anunţat vineri că Ocean Winds, join-venture-ul offshore deţinut de EDPR şi Engie, a primit din partea guvernului Regatului Unit un contract de diferenţă de 15 ani pentru a vinde energia de 294 MW produsă din proiectul eolian offshore Moray West cu o capacitate de 882 MW.
„EDP Renewables anunţă că Ocean Winds, JV-ul offshore 50/50 deţinut de EDPR şi Engie, a primit din partea guvernului Regatului Unit un CfD de 15 ani pentru a vinde energia de 294 MW produsă din proiectul eolian offshore Moray West cu o capacitate de 882 MW la un preţ de 37,35 GBP/MWh la preţul din 2012”, ppotrivit unui acomunicat al companiei.
Proiectul este situat în Marea Britanie şi este de aşteptat să înceapă livrarea de energie în 2024.
Prin această tranzacţie, EDPR are acum asiguraţi 10,6 GW din ţinta de 20 GW pentru 2021-2025 anunţată în Ziua Pieţelor de Capital a companiei. În plus, EDPR şi-a îndeplinit acum obiectivul de aproximativ 1 GW de capacitate offshore asigurată pentru perioada 2021-2025.
EDP Renewables (Euronext: EDPR) este al patrulea cel mai mare producător de energie din surse regenerabile din lume, cu o prezenţă în 26 de pieţe din Europa, America de Nord, America de Sud şi Asia. Cu sediul central în Madrid, Spania şi cu birouri regionale în Houston, São Paulo şi Singapore, EDPR are un puternic portofoliu de dezvoltare, active de primă clasă şi capacitate operaţională de lider de piaţă în domeniul energiei regenerabile. Acestea includ eoliene onshore, campuri fotovoltaice, eoliene offshore şi tehnologii comeplementare ce folosesc energie regenerabilă, ca baterii de stocare a energiei şi hidrogen verde.
EDPR este o companie din grupul EDP (Euronext: EDP), lider în tranziţia energetică cu un focus pe decarbonizare. Pe lângă prezenţa sa puternică în energie regenerabilă (cu EDPR şi operaţiile hidro), EDP are o prezenţă puternică pe pieţele din Portugalia, Spania şi Brazilia, ce includ reţele electrice, soluţii pentru consumatori şi management energetic.
Oceans Wind (OW) este o companie internaţională dedicată energiei eoliene offshore şi creată ca o societate mixtă 50-50, deţinută de EDP Renewables şi Engie.
Când EDP şi ENGIE şi-au combinat activele eoliene offshore şi direcţia de proiecte pentru a crea OW în 2019, compania avea un total de 1,5 GW în construcţie şi 4,0 GW în dezvoltare; OW a adăugat rapid la acel portofoliu şi se află acum pe o traiectorie pentru a atinge ţinta pentru 2025 de 5 până la 7 GW de proiecte în exploatare sau în construcţie şi 5 până la 10 GW în curs de dezvoltare avansată. În 2022, capacitatea brută eoliană offshore a OW care este deja în funcţiune, contractată sau cu drepturi de conectare la reţea acordate ajunge la 11,2 GW.
OW, cu sediul central la Madrid, este prezent în 8 ţări şi vizează în primul rând pieţele din Europa, Statele Unite şi anumite părţi ale Asiei, de unde se aşteaptă să vină cea mai mare parte a creşterii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.