O curte de apel din SUA a stabilit marţi o procedură rapidă pentru a lua în considerare contestaţiile legale faţă de o nouă lege care cere grupului ByteDance, cu sediul în China, să cedeze activele TikTok din SUA până pe 19 ianuarie sau ca platforma de socializare să fie interzisă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Districtul Columbia a dispus ca acest caz să fie discutat oral în septembrie, după ce TikTok, ByteDance şi un grup de creatori de conţinut ai TikTok s-au alăturat Departamentului de Justiţie la începutul acestei luni pentru a solicita instanţei o procedură rapidă.

Pe 14 mai, un grup de creatori ai TikTok au depus o acţiune pentru a bloca legea care ar putea interzice aplicaţia folosită de 170 de milioane de americani, spunând că a avut ”un efect profund asupra vieţii americane”, după ce TikTok şi compania-mamă ByteDance au intentat un proces similar.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Conform programului curţii de apel, creatorii, TikTok şi ByteDance trebuie să depună documente juridice până pe 20 iunie, iar Departamentul de Justiţie până pe 26 iulie, iar răspunsurile să vină până pe 15 august.

TikTok a spus că, cu o procedură rapidă, consideră că contestaţia legală poate fi rezolvată fără a fi nevoie să solicite măsuri preliminare de urgenţă.

TikTok şi Departamentul de Justiţie au solicitat o decizie până pe 6 decembrie, pentru a solicita o revizuire de la Curtea Supremă, dacă va fi necesară.

Legea, semnată de preşedintele Joe Biden pe 24 aprilie, acordă ByteDance un termen până pe 19 ianuarie pentru a vinde TikTok sau a se confrunta cu o interdicţie.

Casa Albă spune că doreşte ca proprietatea din China să înceteze din motive de securitate naţională, dar nu o interzicere a TikTok.

Legea interzice magazinelor de aplicaţii precum Apple şi Google, parte a grupului Alphabet, să ofere aplicaţia TikTok şi împiedică serviciile de găzduire pe internet să accepte TikTok, cu excepţia cazului în care ByteDance renunţă la TikTok.

Concepută în urma îngrijorărilor parlamentarilor americani că China ar putea accesa date despre americani sau să-i spioneze cu ajutorul aplicaţiei, măsura a fost adoptată în majoritate covârşitoare în Congres, la doar câteva săptămâni după ce a fost introdusă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.