Compania de stat Nuclearelectrica, producător de energie, a anunţat joi că lansează platforma de responsabilitate socială “Nucleu de bine”, care urmează direcţiile strategice şi viziunea companiei de a construi un viitor durabil pentru generaţia viitoare, atât prin producţia de energie curată la, cât şi prin impactul socio-economic pe care îl are în Romania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Valoarea bugetului de sponsorizări pentru prima etapă a proiectului „Nucleu de bine” este de 2 milioane de lei şi va fi alocat proiectelor selectate în urma procedurii de selecţie, pe baza regulamentului de participare şi evaluare a sponsorizărilor, al Nuclearelectrica.

Proiectele trebuie să se desfăşoare pe teritoriul Romaniei, în perioada iunie 2022-decembrie 2022.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Platforma “Nucleu de Bine” va îngloba atât iniţiativele de responsabilitate socială derulate de companie, cât şi proiectele pe care compania le va selecta pentru a le sponsoriza, în cadrul selecţiei de proiecte “Nucleu de bine”, lansată cu această ocazie”, anunţă compania.

Compania raportează 207 milioane MWh energie curată produsă în 25 ani, 195 milioane tone CO2 evitate în 25 ani, 30 milioane lei investiţi în proiecte de CSR în ultimii 3 ani, şi peste 11 milioane de persoane susţinute prin campaniile de responsabilitate socială. 

”Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, are un rol major la nivel naţional, contribuind cu aproximativ 20% energie nucleară la producţia totală de energie prin exploatarea celor două unităţi Candu, Unităţile 1 şi 2 ale Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW.

”În acelaşi timp, energia nucleară fiind o sursă curată de energie (fără emisii de CO2), Nuclearelectrica contribuie cu 33% la producţia totală de energie fără emisii de CO2 din România şi evită astfel eliberarea a aproximativ 10 milioane tone CO2 anual”, precizează compania.

Pentru a oferi posibilitatea unui număr cât mai mare de beneficiari să se înscrie, campania de acordare de sponsorizări se va derula în 2 etape, prima etapă derulându-se în perioada 21 aprilie 2022 – 22 mai 2022, iar a doua etapă având loc în perioada 17 iulie – 20 august 2022. 

„România are nevoie de un Nucleu de Bine. Suntem angajaţi să contribuim la securitatea energetică a ţării noastre prin livrarea de energie curată, în bandă, stabilă şi accesibilă. De la punerea în funcţiune a Unităţilor 1 şi 2 de la CNE Cernavodă am produs 207 milioane MWh energie curată şi am evitat eliberarea în atmosfera a 195 milioane tone CO2. Astfel, avem un rol esenţial atât în asigurarea securităţii energetice, cât şi în atingerea ţintelor de decarbonare. Platforma Nucleu de Bine continuă misiunea noastră de a genera energie curată la standarde de excelenţă, în planul responsabilităţii sociale, pentru a construi un viitor durabil pentru generaţia de mâine”, spune Cosmin Ghiţă, director general, Nuclearelectrica.

În cadrul concursului de proiecte se pot înscrie organizaţii non-profit şi instituţii, în conformitate cu legislaţia aplicabilă şi regulamentul de participare şi acordare de sponsorizări.

Pentru prima etapă a selecţiei de proiecte “Nucleu de bine”, perioada de înscriere este 21 aprilie 2022 – 22 mai 2022.

Platfoma “Nucleu de bine” vizează proiecte şi beneficiari ale căror nevoi de finanţare se încadrează în domeniile medical, educaţional şi mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania îşi desfăşoară activitatea. Proiectele înscrise conform formularelor puse la dispoziţie de regulametul campaniei vor fi selectate şi aprobate în funcţie de impactul benefic pe care îl pot aduce în zone cu risc crescut sau în cadrul unor grupuri de risc, pentru rezolvarea unor probleme sociale majore.

În perioada 2019-2021, Nuclearelectrica a sponsorizat 107 proiecte, cu aproimativ. 30 milioane lei în total, sprijinind aproximativ 11 milioane de români. Proiectele sponsorizate au vizat domeniul educaţional, medical şi protecţia mediului: 25 de proiecte în domeniul medical, 33 de proiecte în domeniul educaţional, 5 proiecte pe mediu şi 28 de proiecte pentru diferite alte domenii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.