NTT DATA România a predat către administraţia locală a municipiului Cluj-Napoca conceptul de aplicaţie ClujID, dezvoltată de echipele NTT DATA România cu sprijinul Guvernului japonez, pe care clujenii o vor putea accesa cu logare biometrică odată cu integrarea acesteia cu serviciile primăriei. Soluţia este adaptabilă necesităţilor administraţiei şi cetăţenilor, plata taxelor, plata parcărilor de reşedinţă, înregistrarea şi gestionarea de documente, adrese şi solicitări şi chiar accesul la serviciile de transport public fiind module care pot fi activate la cererea furnizorilor de servicii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul evenimentului Eurocities, organizat la Cluj-Napoca, NTT DATA România a predat către administraţia locală a municipiului conceptul de aplicaţie ClujID pe care clujenii o vor putea accesa cu logare biometrică odată cu integrarea acesteia cu serviciile primăriei. Soluţia digitală (proiect-pilot) a fost dezvoltată de echipele NTT DATA România cu sprijinul Guvernului Japonez şi pusă la dispoziţia primăriei Cluj-Napoca. Reprezentanţii NTT DATA România spun că soluţia va fi disponibilă pe piaţă pentru orice administraţie care îşi doreşte să digitalizeze şi să eficientizeze relaţia cu cetăţenii conform reglementărilor de securitate ale Uniunii Europene”, anunţă compania într-un comunicat.

Conform CEO-ului NTT DATA România, Maria Metz, CityID este o aplicaţie ultra sigură.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”CityID este o aplicaţie ultra sigură, în care utilizatorii se pot identifica biometric respectând cele mai înalte standarde de securitate europene, inclusiv NIS2. Am transformat proiectul pilot ClujID într-un produs care poate fi adaptat şi integrat în orice sistem, privat sau public, care vrea să interacţioneze digital şi sigur cu utilizatorii. De astăzi, ClujID devine CityID”, afirmă Maria Metz.

CityID, soluţia tehnică de digitalizare dezvoltată de NTT DATA România oferă o serie de aplicabilităţi unice pentru orice administraţie publică care îşi doreşte să faciliteze accesul cetăţenilor la serviciile de E-goverment. Soluţia este adaptabilă necesităţilor administraţiei şi cetăţenilor deopotrivă. Plata taxelor, plata parcărilor de reşedinţă, înregistrarea şi gestionarea de documente, adrese şi solicitări şi chiar accesul la serviciile de transport public sunt module care pot fi activate la cererea furnizorilor de servicii publice.

”Conceptul japonez Society 5.0 se bazează pe o interacţiune sigură şi personalizată a utilizatorilor cu serviciile publice. Conceptul de aplicaţie ClujID, transformat astăzi în CityID, are la bază tehnologia de criptografiere care le oferă utilizatorilor un nivel superior de securitate a datelor personale. Encriptarea pe bază de atribute, portofelul de identitate şi autentificarea cu conservarea datelor private sunt tehnologii folosite în aplicaţia noastră şi se află la baza transformării digitale în contextul ”zero trust policy” de care are nevoie orice tip de administraţie, fie aceasta publică sau privată şi orice procesator de volume mari de date”, a spus Bojan Mrazovac, CTO NTT DATA România.

”Putem adapta şi dezvolta CityID în funcţie de necesităţile şi particularităţile oricărei administraţii publice. Spre exemplu, într-un oraş CityID poate fi integrat în sistemul de transport public, în timp ce în altă comunitate aplicaţia să fie folosită pentru înregistrarea şi completarea de formulare pentru diverse direcţii, să spunem evidenţa populaţiei. Diferenţiatorul cheie rămâne autentificarea ultra rapidă şi biometrică, concomitent cu nivelul înalt al standardelor de securitate integrate în CityID”, a mai specificat Maria Metz, CEO-ul NTT DATA România.

Prin sistemul securizat de logare şi creare a unui cont în CityID, aplicaţia oferă un mediu sigur şi inclusiv pentru exprimarea de voturi asupra unor iniţiative cetăţeneşti sau propuneri publice. În plus, aplicaţia poate fi folosită pentru digitalizarea unor interacţiuni în cadrul instituţiei, cum ar fi voturile din comisiile de specialitate sau diverse alte aprobări de documentaţii. 

Mai multe informaţii conceptul ClujID, proiectul pilot care stă la baza CityID, AICI

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.