Noul CEO al Boeing, Kelly Ortberg, se va confrunta cu o sarcină herculeană când va începe activitatea săptămâna viitoare, respectiv refacerea puterii unei corporaţii americane zdruncinate de crize multiple, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fostul şef al companiei de avionică şi tehnologia informaţiei Rockwell Collins se întoarce de la pensie pentru a conduce producătorul de avioane american în vârstă de 108 de ani, care pierde numerar şi este afectat de probleme la nivel de companie care se preconizează că vor dura ani pentru a fi rezolvate.

Lista sa extinsă de activităţi include repararea relaţiilor cu companiile aeriene şi angajaţii, creşterea producţiei, refacerea finanţelor companiei şi asigurarea unui acord de muncă pentru a evita o posibilă grevă a lucrătorilor mai târziu în acest an.

Actuali şi foşti directori de companii aeriene au declarat pentru Reuters că sunt optimişti în ceea ce priveşte expertiza în domeniul aerospaţial şi ingineresc a lui Ortberg şi statutul său de străin nelegat de trecutul Boeing.

Dar bărbatul de 64 de ani are o sarcină grea.

”Acesta nu este o soluţie de cinci ani. Este pregătit să petreacă cei 10 ani necesari pentru a reface Boeing?”, a spus Bill George, fost CEO al Medtronic şi membru executiv la Harvard Business School”.

Ortberg nu a fost disponibil pentru un interviu.

Compania a declarat anterior că ia măsuri cuprinzătoare pentru a consolida calitatea şi pentru a construi încrederea, inclusiv reducerea cantităţii de aşa-numite lucrări deplasate sau în aşteptare.

”Este mult de muncă şi aştept cu nerăbdare să încep”, a declarat Ortberg miercuri, într-un comunicat.

Cea mai presantă problemă a companiei este scăderea producţiei şi livrărilor de avioane în urma unei desprinderi a unui panou fix de uşă pe 5 ianuarie, la un avion 737 MAX aproape nou aflat în zbor.

Boeing produce în prezent aproximativ 25 de avioane MAX pe lună, cu un obiectiv de 38 pe lună până la sfârşitul anului. Acest lucru i-a lăsat pe clienţi să caute avioane, deoarece cererea de călătorii a crescut, ceea ce îi costă venituri.

Southwest Airlines, care operează o flotă exclusiv de avioane Boeing, a lansat ipoteza că va primi 85 de avioane în acest an, dar acum se aşteaptă la doar 20 de avioane.

Fostul CEO al United Airlines, Oscar Munoz, a spus că Ortberg va trebui să fie realist cu directorii.

A lua legătura cu clienţii cheie şi angajaţii Boeing ”să îi informeze că au un lider în care pot avea încredere şi cu care pot lucra” va fi esenţial, a declarat Munoz pentru Reuters.

Boeing se confruntă în continuare cu dificultăţi în lanţul de aprovizionare din industrie şi cu ameninţarea cu întreruperi de muncă în luna septembrie din partea celor peste 30.000 de muncitori ai fabricilor din zona Seattle, aflati în prezent în discuţii contractuale.

Purtătorii de cuvânt atât ai Boeing, cât şi ai Asociaţiei Internaţionale a Maşinilor şi Lucrătorilor din Aeronautică spun că cele două părţi au făcut progrese în chestiuni non-economice, urmând să înceapă discuţiile pe probleme economice critice în săptămânile următoare.

Compania trebuie, de asemenea, să sporească producţia pentru a încetini o ardere de numerar care se estimează să continue cel puţin până în al treilea trimestru.

Agenţia de rating S&P a declarat că ar putea retrograda ratingul de credit al companiei la statutul de nerecomandat investiţiilor, dacă Boeing nu face progrese către niveluri de producţie mai normalizate. Acest lucru i-ar creşte costurile de împrumut.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.