Consiliul de Administraţie al Norofert, producător de inputuri organice pentru agricultură şi furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, a aprobat derularea unei oferte publice de vânzare de obligaţiuni corporative, în valoare de până la 15 milioane lei. Decizia vine în contextul strategiei companiei de a atrage finanţare suplimentară pentru investiţii în extinderea sistemului de irigaţii la ferma din Zimnicea şi a activităţii în pieţele externe din SUA şi Brazilia, în care compania activează de anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Norofert, producător de inputuri organice pentru agricultură şi furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO (simbol BVB: NRF), anunţă aprobarea în Consiliul de Administraţie a derulării unei oferte publice de vânzare de obligaţiuni corporative, în valoare de până la 15 milioane lei. Decizia vine în contextul strategiei companiei de a atrage finanţare suplimentară pentru investiţii în extinderea sistemului de irigaţii la ferma din Zimnicea şi a activităţii în pieţele externe din SUA şi Brazilia, în care compania activează de anul acesta”, anunţă compania.

 Oferta va cuprinde până la 150.000 de obligaţiuni nominative, dematerializate, negarantate şi neconvertibile, cu o valoare nominală de 100 lei pe obligaţiune. Obligatarii vor beneficia de o rată a cuponului nominală anuală fixă de 10%, cu plăţi semestriale, iar maturitatea acestor obligaţiuni este stabilită la 5 ani.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

„Ne propunem să diversificăm sursele de finanţare printr-o nouă emisiune de obligaţiuni corporative, a doua iniţiativă de acest tip. Această emisiune, aprobată în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din aprilie 2024, are ca scop consolidarea poziţiei noastre atât pe piaţa din România, cât şi pe plan internaţional. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru investiţii strategice, printre care extinderea infrastructurii de irigaţii la ferma din Zimnicea şi creşterea capacităţilor de producţie destinate pieţelor externe”, spune Vlad Popescu, preşedintele Consiliului de Administraţie, Norofert.

Rambursarea anticipată este posibilă după primul an de la emisiune, oferind un preţ de răscumpărare "clean" de 101% în cazul în care răscumpărarea are loc în al doilea an, respectiv 100,5% în al treilea an.

Oferta publică se va derula pe o perioadă de 10 zile lucrătoare, cu posibilitatea închiderii anticipate. Condiţia de succes a ofertei este subscrierea unui număr minim de 50.000 de obligaţiuni, ceea ce reprezintă echivalentul a 5 milioane lei. Oferta este intermediată de TradeVille S.A.

Prima emisiune de obligaţiuni corporative (cu simbolul NRF25) a companiei a avut o valoare de 11,5 milioane lei, are scadenţa în 2025 şi o rata anuală fixă a cuponului de 8,5%, platibilă semestrial.

Norofert a înregistrat în prima jumătate a anului o cifră de afaceri de 21,04 milioane lei, o creştere de 4,27% faţă de aceeaşi perioadă din 2023 şi un profit net de 1,85 milioane lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2023, dar peste nivelul bugetat pentru anul în curs.

Norofert este liderul cercetării pentru agricultura regenerativă şi unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în anul 2000 de familia Popescu. Cu un mix de linii de afaceri, Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacităţi proprii de producţie atât în aria inputurilor, cât şi de farming agricol, linii care vor cunoaşte dezvoltare în următorii ani. Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convenţională, cât şi din cea ecologică, cu o nişă nouă a produselor convenţionale lichide, cu cerere tot mai mare.

Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti pe piaţa AeRO şi din octombrie 2021 acţiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO. De-a lungul celor 4 ani de activitate în piaţa de capital, Norofert a atras 14 milioane de lei prin majorări de capital şi 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni corporative. Obligaţiunile corporative ale companiei sunt tranzacţionate în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul NRF25 începând cu 5 iunie 2020.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.