CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunţat duminică o creştere cu 25% a preţului sistemului premium de asistenţă pentru şoferi, care este comercializat sub denumirea de Full Self-Driving sau FSD, transmite CNBC.
Preţul va creşte la 15.000 de dolari de la 12.000 de dolari, pe 5 septembrie, a spus Musk într-un tweet.
În prezent, Tesla percepe clienţilor 12.000 de dolari, în avans, pentru FSD, sau 199 de dolari pe lună pe bază de abonament.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Musk nu a menţionat imediat o creştere a costului abonamentelor FSD, iar Tesla nu a răspuns la o solicitare de informaţii suplimentare.
Toate vehiculele noi Tesla vin cu un pachet standard de asistenţă pentru şofer numit Autopilot, care include funcţii precum ”Traffic-Aware Cruise Control” şi ”Autosteer”. Acestea se bazează pe camere, alţi senzori, hardware şi software pentru a menţine automat un vehicul Tesla centrat pe banda sa şi a călători cu viteza traficului din jur.
Opţiunea de asistenţă a şoferului cu cel mai mare preţ de la Tesla, FSD, include ceea ce compania numeşte ”Control de trafic şi semne de oprire” şi ”Navigaţi pe pilot automat”, printre caracteristicile sale.
Aceste funcţii mai avansate sunt menite să permită maşinilor Tesla să detecteze semnele şi semnalele de circulaţie şi să încetinească automat şi să facă schimbări de bandă şi să iasă de pe autostradă, înrre altele.
Tesla le spune şoferilor să rămână atenţi şi să fie pregătiţi să preia controlul şi frânarea maşinilor în orice moment în timp ce folosesc Autopilot sau FSD.
Tehnologia sa nu face vehiculele Tesla autonome.
O funcţie Tesla numită Smart Summon le permite şoferilor să folosească un smartphone şi o aplicaţie mobilă Tesla, precum o telecomandă, pentru a-şi suna maşina dincolo de parcare şi pentru a conduce încet, fără nimeni la volan, până unde se află.
În timp ce unele funcţii FSD sunt incluse şi într-o opţiune cu preţ mai mic, numită Enhanced Autopilot sau EAP, numai clienţii Tesla care cumpără sau se abonează la opţiunea premium pot solicita acces la FSD Beta, o versiune experimentală a sistemului Tesla.
Utilizatorii FSD Beta ar trebui să obţină un Scor de siguranţă” ridicat de la Tesla pentru a obţine şi a menţine accesul la sistem.
Abordarea Tesla a atras critici şi control de reglementare din partea Administraţiei Naţionale pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi şi a Departamentului Autovehiculelor din California.
Cu toate acestea, compania merge mai departe şi face o lansare limitată a celei mai recente versiuni FSD Beta, pentru un grup relativ mic de utilizatori, a mai scris Musk pe Twitter duminică.
Duminică, el a adăugat: Proprietarii care obţin acces la FSD Beta pot trimite feedback companiei prin intermediul maşinilor lor, atunci când sistemul eşuează sau acţionează greşit.
Tesla a spus anterior că 100.000 de şoferi au instalat deja FSD Beta.
Tesla plănuieşte să facă FSD Beta şi mai popular. La Adunarea Anuală a Acţionarilor Tesla din 2022, de pe 4 august, Musk a spus că FSD Beta va fi disponibil pentru oricine îl solicită până la sfârşitul acestui an.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.