Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a declarat, miercuri, după audierea din Parlament, că demisia este o opţiune personală, pe care nu doreşte să o exercite, el fiind "foarte mulţumit" de activitatea sa din cadrul instituţiei, iar solicitările parlamentarilor sunt "exprimări de natură politică".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Demisia e o opţiune personală, nu am exercitat-o (...) Eu sunt chiar foarte mulţumit de activitatea mea", a spus el.

Şeful ASF a lăsat să se înţeleagă că solicitările venite din partea deputaţilor, de a-şi da demisia, sunt de natură politică şi nu vrea să le răspundă.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Nu aş vrea să spun că eu sunt un tehnocrat, că nu vreau să mă confund cu Guvernul tehnocrat, dar autorităţile până la urmă trebuie să fie detaşate de politic, de aceea exprimărilor de natură politică nu am să le răspund (...) S-a discutat ASF, s-a discutat conducerea ASF, preşedintele, s-au făcut propuneri. Este decizia dumneavoastră ce faceţi cu ASF", le-a spus Negriţoiu parlamentarilor, amintind că şi el a fost deputat şi ştie ce înseamnă să ai doleanţe din partea electoratului, mai ales în campanie.

Negriţoiu s-a arătat deranjat de parlamentarii care au invocat chiar restructurarea ASF şi despărţirea instituţiei în cele trei originale din care a fost compusă în 2013.

"E păcat că eu particip la această discuţie şi eu sunt una din cauzele pentru care eventual vă gândiţi să restructuraţi instituţia, pentru că eu am venit tocmai ca să consolidez ASF. Ştiam că sunt probleme, ştiam că e greu. Nu eram fără loc de muncă, am intrat ca să contribui la acest proiect", a mai spus şeful ASF.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu a anunţat, miercuri, că va discuta cu ceilalţi lideri de grup din Parlament pentru a demara procedura de demitere a conducerii ASF, în frunte cu Mişu Negriţoiu, după ce un număr de opt deputaţi au cerut, la audierea din comisiile parlamentare, ca Negriţoiu să plece din funcţie.

"Concluzia audierii de astăzi este, şi aici vorbesc ca lider de grup parlamentar, că voi solicita celorlaţi lideri de grupuri parlamentare să declanşăm procedura de restructurare a ASF şi de aşezare a unei conduceri care să nu mai ducă la asemenea situaţii", a spus Eugen Nicolăescu, vicepreşedinte al Comisiei de buget din Camera Deputaţilor şi lider al grupului PNL.

În cadrul audierii de miercuri a conducerii ASF, un număr de opt deputaţi au cerut demisia lui Mişu Negriţoiu. Deputatul independent Adrian Gurzău a cerut chiar un vot în cadrul Comisiei de buget, pentru demiterea şefului ASF, însă acest lucru nu este posibil, potrivit legii de funcţionare a instituţiei.

"Sunteţi în momentul de faţă o persoană care doar dumneavoastră vă legaţi de scaun. Sunteţi pensionar, nu trebuie să vă plângă de milă, aveţi o pensie mai mult decât onorabilă (...) Vă interesează doar să vă asiguraţi un post călduţ la multinaţionale. Sunteţi o ruşine la adresa asiguratorilor", a spus Adrian Gurzău.

Printre deputaţii care i-au cerut demisia şefului ASF se numără Andreea Paul (PNL), Mircea Drăghici (PSD), Cătălin Rădulescu (PSD), Eugen Nicolăescu (PNL), Gheorghe Udrişte (independent) şi Adrian Gurzău (independent).

Potrivit legii de funcţionare a ASF, demiterea unui membru se face la propunerea Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital şi a Comisiei economice, industrie şi servicii din Senat şi, respectiv, a Comisiei buget, finanţe şi bănci şi a Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, care prezintă un raport ce trebuie validat în plenul reunit al celor două Camere.

Şeful ASF, Mişu Negriţoiu, este audiat, miercuri, în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor. Audierea a venit pe fondul scandalului privind poliţele RCA. Şeful ASF, Mişu Negriţoiu, a explicat că problema acestor asigurări este mai veche, chiar din 2007, atunci când România a trebuit să liberalizeze piaţa, potrivit normelor europene.

"În 2010, poliţele se vindeau cu 50% sub costuri", a afirmat Negriţoiu. În urma acestui comentariu, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, din Comisia de transporturi, a spus ASF recunoaşte că a permis ca firme mari să intre în faliment, practicând preţuri de dumping, doar pentru a-şi putea şefii instituţiilor creşte salariile.

Rădulescu a spus că vorbeşte în numele "proştilor ălora" care i-au trimis pe deputaţi în Parlament şi că ar trebui să ceară şi sesizări la DNA, pentru că ASF a tolerat firme străine în dauna capitalului românesc.

"Ar trebui să vi se facă sesizare toţi la DNA ca să vă controleze modul cum discreţionar aţi lucrat împotriva capitalului românesc, controlând la sânge firmele româneşti şi necontrolând firmele străine (...) Ăsta e reproşul pe care vi-l facem noi, reprezentanţii proştilor ălora care ne trimit pe noi în Parlament", a spus deputatul PSD.

El a criticat şi datele prezentate de Negriţoiu cu privire la situaţia actuală a poliţelor RCA. "Suntem toţi colegi cu anumită expertiză şi poveştile nemuritoare le ascultam când eram mici, domnule Mişu Negriţoiu, nu le mai ascultăm astăzi. Diferenţele dintre ceea ce spuneţi dumneavoastră şi ce spun reprezentanţii oamenilor sunt atât de mari, încât sunt greu de digerat şi nu le mai putem digera. Şi mie îmi pare rău că v-am votat (...) Cel puţin pe mine m-aţi decepţionat", a spus Rădulescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.