Compania de stat Tarom îşi va mări flota cu alte patru aeronave până la finalul acestui an, dintre care două de mediu curier, iar două de lung curier, în contextul în care compania va avea curse directe către Statele Unite şi China, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, fără a preciza însă de unde vor fi achiţionate aeronavele respective şi ce tip de aparate vor fi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tarom a retras anul trecut două aeronave Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman. Flota companiei numără 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în acelaşi timp, din cauza operaţiunilor de mentenanţă, potrivit conducerii companiei.

Compania va avea în viitorul apropiat două aeronave noi care vor înlocui cele două Airbus-uri A310 retrase anul trecut, a declarat ministrul. Mai mult de atât, compania va mai lua, în leasing, alte două aparate, potrivit lui Cuc.

”Anul acesta, bineînţeles că bugetul (...) cuprinde nu numai două aeronave care le vor înlocui pe cele două bazate, dar, suplimentar, vom mai lua două până la sfârşitul anului pentru a deschide lungul curier. Practic, să aducem Tarom-ul acolo unde era odinioară”, a declarat Cuc  la DCNews Live.

Noile achiziţii vin în contextul în care Tarom va avea două noi destinaţii, către Statele Unite şi China, susţine Cuc. În discuţiile purtate cu firmele care vor livra cele 30 de aparate pentru companie, una din condiţiile impuse a fost şi antrenamentul piloţilor pe un simulator de zbor, a spus ministrul.

Potrivit ministrului, actuala conducere a companiei are o sarcină dificilă şi concepe deja un nou concept de business care ar trebui să contrabalanseze ”agresivitatea, de care vedem că avem parte pe piaţa internă, a companiilor low cost”. Anul trecut, Tarom a pierdut locul doi în topul liniilor aeriene din punct de vedere al numărului de pasageri, fiind depăşită de Blue Air.

Întrebat fiind în legătură cu cei 2.000 de angajaţi ai companiei, în contextul în care Blue Air, care are o flotă mai mare, are circa 300 de angajaţi, Cuc a mai spus că este de datoria managementului să facă o selecţie foarte clară şi să vadă ”cine lucrează şi cine livrează”.

În legătură cu posibile proteste sindicale care ar putea fi declanşate în urma unor posibile concedieri, ministrul consideră că ”oamenii de bună calitate din cadrul oricărei companii vor să vadă că au un loc de muncă asigurat şi nu vor să ţină alţi trântori în spate (...)”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.