Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a anunţat vineri că aproximativ 40 de milioane lei, reprezentând pensiile speciale pentru senatori şi deputaţi, au fost transferaţi în Fondul de Rezervă Bugetară pentru anul 2021.
“Aproximativ 40 de milioane lei, reprezentând pensiile speciale pentru senatori şi deputaţi, au fost transferaţi în Fondul de Rezervă Bugetară pentru anul 2021. Această sumă va putea fi astfel folosită acolo unde avem nevoie urgentă, respectiv pentru lupta împotriva pandemiei Covid-19 şi sprijinirea celor vulnerabili”, scris ministrul vineri pe pagina sa de Facebook.
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunţat la înnceputul lunii martie că secretariatul general al forului legislativ a semnat pe data de 8 martie 256 de ordine prin care sunt eliminate pensiile speciale pentru foştii senatori. Ea a adăugat că astfel vor fi economisiţi lunar la bugetul de stat peste 1,5 milioane lei.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Parlamentul a votat în ianuarie eliminarea pensiilor speciale ale foştilor senatori şi deputaţi, legea fiind deja promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.
Propunerea legislativă a PNL privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România a fost votată în ianuarie 2021 de 247 de parlamentari, înregistrându-se şi 21 de abţineri.
Legat de pensiile speciale ale aleşilor locali, senatoarea USR-PLUS Simona Spătaru a anunţat, pe data de 14 aprilie, că a depus un proiect de lege pentru abrogarea pensiilor speciale ale aleşilor locali.
“Am depus propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor si vicepreşedintilor de Consilii Judeţene”, a scris Simona Spătaru pe Facebook.
Ea a solicitat Biroului permanent al Camerei Deputaţilor dezbaterea propunerii legislative în procedură de urgenţă. Aceasta propune abrogarea articolului 210 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 57/2019 privind Codul administrativ.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.