Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că impactul bugetar al creşterii pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei este de 662 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a fost întrebat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, dacă sunt banii necesari pentru aplicarea de la 1 octombrie a proiectului prin care pensiile de până la 3.000 de lei nu vor fi impozitate.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
”Impactul bugetar este de 662 de milioane de lei pe care îl avem din această facilitate care o acordăm pensionalor şi nu periclitează sub nici o formă acest demers foarte important pentru pensionari, respectiv plata la timp a pensiilor pentru cei 3,8 milioane de pensionari şi acordarea acestor drepturi după ani mulţi de muncă şi grei pentru ca aceste inechităţi din sistemul public de pensii să fie înlăturate. Deci nu avem o influenţă respectiv un impact major în anul 2024 în privinţa acestui plafon de venit pentru care este acordată scutirea”, a explicat Marcel Boloş.
 
El a anunţat că a fost transferată suma de 12,5 miliarde de lei în conturile Casei Naţionale de Pensii. 
 
”Am transferat banii, 12,5 miliarde de lei au fost transferaţi în conturile Casei Naţionale de Pensii şi le urăm mult succes în distribuirea banilor. Nu se pune problema sub nicio formă ca în fiecare lună să nu ne onorăm această obligaţie. Nu întâmplător am luat de-a lungul timpului măsurile care au fost necesare pentru îmbunătăţirea colectării, pentru combaterea evaziunii fiscale pentru că aceste resurse care asigură tot ce înseamnă cheltuielile publice ale statului vin, după cum ştim, din veniturile fiscale pe care le colectăm”, a explicat ministrul Finanţelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.