Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a dispus măsuri urgente pentru ca subvenţii de peste 33 de milioane de euro să ajungă la peste 11.000 de fermieri români, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Ministerul Finanţelor Publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Totalul rambursărilor europene pentru agricultură se ridică astfel la 2,624 miliarde de euro, după această ultimă tranşă, aferentă lucrărilor de anul trecut, a mai precizat ministerul.

”Este un efort comun, atât al specialiştilor Ministerului Finanţelor şi Trezoreriei Bucureşti, cât şi al celor de la Ministerul Agriculturii şi APIA. Suntem decişi să recuperăm orice întârziere şi facem eforturi susţinute în acest sens. Un exemplu clar este şi acesta, când, ieri, în prima şedinţă a noului guvern, s-a adoptat Hotârărea de Guvern nr. 434/30.06.2017, publicată în M.O. nr. 505, privind sprijinul pentru producţia vegetală. În regim de urgenţă, dat fiind termenul extrem de strâns, facem tot ce este necesar ca banii să ajungă la agricultori, cât mai repede posibil, pentru că realmente au nevoie de ei”, a declarat Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, în cadrul comunicatului.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

Peste 33,7 milioane de euro este suma totală care a fost plătită într-o singură zi - 30 iunie 2017 - pentru ”sprijinul cuplat la vegetal”, aşa cum e definit în normele legale.

Circa 11.091 este numărul total de de fermieri vor încasa subvenţii, aferente lucrărilor la culturile vegetale, în campania 2016.

Întreaga sumă se acordă de la bugetul statului, prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi, ulterior, după trimiterea întregii documentaţii la Bruxelles, va fi rambursată din fondurile europene alocate domeniului.

Termenul limită până la care această ultimă tranşă de 33,7 milioane de euro este 1 iulie 2017.

După plata acestei ultime subvenţii totalul plăţilor efectuate în agricultură în perioada 16 octombrie 2016 - 30 iunie 2017 se ridică la 2,624 miliarde euro.

Întreaga sumă a fost achitată de la bugetul statului şi urmează să fie recuperată integral din rambursările fondurilor europene alocate României pentru agricultură.

Suma a plasat România, în premieră, pe primul loc în Europa, în clasamentul utilizării resurselor financiare alocate agriculturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.