Sorin Boza a fost demis de la conducerea Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, iar ministrul Economiei, Energiei şi mediului de afaceri, Virgil Popescu, spune că trebuiau luate măsuri, iar raportul corpului de control al premierului arăta că au fost descoperite nereguli inclusiv în ceea ce priveşte modul de selectare a membrilor directoratului.
”Trebuiau luate măsuri, pentru că perioada vizată includea actualul directorat. În raportul corpului de control al prim-ministrului era prevăzut că au fost descoperite nereguli inclusiv în ceea ce priveşte modul de selectare a membrilor directoratului. Până acum nimeni nu a spus nimic”, scrie ministrul Virgil Popescu pe pagia de Facebook.
Daniel Burlan este, de luni, noul preşedinte al directoratului Complexului Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară.
Acesta îl înlocuieşte astfel în funcţie pe Sorin Boza, care a fost numit preşedinte al directoratului companiei în decembrie 2016.
”Sorin Boza a fost demis azi de la conducerea companiei”, au precizat sursele citate, pentru News.ro.
Contactat de News.ro, Boza a declarat luni seara că se află la Bruxelles şi că a aflat din presă de această decizie.
”Eu rămân membru în directorat. Suntem cinci membri. Trei ani îmi sunt de ajuns. Nu m-a sunat nimeni (referitor la demitere, n.r.), eu am aflat din presă”, a declarat Sorin Boza pentru News.ro.
Daniel Burlan este membru în directoratul Complexului Energetic Oltenia, specialist în minerit şi fost director general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. De altfel, Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat la 31 mai 2012, prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia şi a celor trei companii producătoare de energie (Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi Complexul Energetic Craiova).
CE Oltenia are circa 13.000 de angajaţi.
Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri deţine 77,15% din acţiunile companiei, în timp ce Fondul Proprietatea controlează 21,55% din acţiuni. Restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.