Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a afirmat că în schema pentru industria prelucrătoare a fost inclusă o componentă de investiţii verzi, precizând că toţi cei care vor beneficia de acest ajutor de stat trebuie să demonstreze că au echipamente care se încadrează în conceptul de investiţie verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Florin Spătaru a fost întrebat, marţi, la Prima News, care este viziunea sa despre o economie verde în România.  
“Tranziţia către o economie verde are două componente din punctul meu de vedere. Vorbim în primul rând de o transformare tehnologică şi o investiţie în asigurarea unor resurse energetice bazate pe energie regenerabilă, iar pe de altă vorbim şi de economia circulară pentru că cele două elemente sunt legate una de cealaltă. În acest moment, prin intermediul Ministerului Economiei, aceste proiecte încep să prindă contur. Avem această schemă pentru industria prelucrătoare în care am inclus o componentă de investiţii verzi, practic toţi cei care vor beneficia de acest ajutor de stat vor trebui să demonstreze că au echipamente care se încadrează în conceptul de investiţie verde. Pe de altă parte, avem multe proiecte de economie circulară, mare parte dintre ele în acest moment finanţate prin schema de ajutor de minimis, peste 90 de proiecte care au fost primite la Ministerul Economiei şi care vor fi finanţate în perioada următoare”, a explicat Florin Spătaru. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a mai precizat că soluţiile alternative energetice trebuie să se regăsească în proiectele de viitor. 
“Soluţiile alternative energetice, cum ar fi hidrogenul, trebuie să se regăsească în proiectele de viitor, iar împreună cu ministerul Energiei avem prima formă a strategiei pe hidrogen în care avem nu numai producţia de hidrogen, dar avem şi utilizarea industrială a acestui hidrogen, urmând ca apoi să finanţăm bineînţeles proiectele care duc la utilizarea hidrogenului în lanţul de valoare din România. Un proiect foarte interesant care este promovat de ani de zile se referă la utilizarea acestui hidrogen în producţia de oţel pentru a avea un oţel verde şi pentru a avea emisii de carbon cât mai reduse şi România să devină hub de livrare în piaţa europeană a acestor produse”,  a mai declarat ministrul Economiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.