Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, le-a solicitat duminică reprezentanţilor angajaţilor Poştei, în cadrul unei şedinţe de lucru la Cluj-Napoca, să aplice cu prudenţă şi responsabilitate măsurile prevăzute în planul de redresare a companiei, conform memorandumului aprobat de Guvern, punând accentul pe implicarea tuturor salariaţilor pentru o implementare cât mai rapidă a planului strategic, transmite ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Şova şi directorul general interimar al Companiei Poşta Română, Elena Petraşcu, au participat la o şedinţă de lucru la Cluj-Napoca, unde au fost prezenţi reprezentanţii angajaţilor companiei din regiunea Nord-Vest, care cuprinde judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj.

Ministrul a precizat că o parte din măsurile prevăzute în plan au fost deja aplicate de noua conducere interimară a Poştei, fiind aşteptate rezultatele analizei financiare pentru restul soluţiilor identificate.

“Elena Petraşcu ştie bine angajamentele profesionale şi morale pe care le-a luat în faţa mea. Dar, ca să reduci 56 de posturi şi să schimbi un Consiliu de Administraţie, toate absolut obiectiv, asta nu se putea face fără determinare”, a subliniat ministrul.

La rândul lor, reprezentanţii angajaţilor Poştei au ridicat mai multe probleme, printre care plata restantă a orelor suplimentare, asigurarea consumabilelor, a lemnelor pentru iarnă la oficiile rurale şi paza oficiilor poştale, primind asigurări din partea ministrului că vor fi rezolvate treptat.

Şova şi Petraşcu au vizitat, totodată, Centrul Regional de Tranzit Cluj, terminat în 2004. Acesta va fi dotat pentru a deveni primul centru automatizat de sortare al Poştei.

Consiliul de Administraţie al Poştei Române a aprobat la 4 octombrie revocarea directorului general interimar al companiei, Rareş Stanciu, fiind numită Elena Petraşcu ca director general interimar, pe o perioadă de patru luni, ea ocupând anterior postul de director al Direcţiei juridice şi reglementări din companie. Tot în şedinţa Consiliului de Administraţie a fost aprobată şi noua organigramă a CNPR, prin care au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere, la nivel central, reprezentând o economie de 424.000 lei lunar la salariile de baza si 92.000 de lei lunar la indemnizaţiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.

Strategia de redresare a operatorului national a fost aprobată de Guvern la 27 septembrie, prin Memorandumul privind ”Măsuri în vederea redresării activităţii Companiei Naţionale Poşta Română”.

Planul strategic cuprinde un set de măsuri, printre care cele mai importante vizează: creşterea veniturilor prin diversificarea produselor şi serviciilor şi utilizarea eficientă a fondurilor anuale primite de la Uniunea Poştală Universală, de 200.000 de dolari. O măsură este reorganizarea companiei prin înfiinţarea centrelor de profit la nivel regional, ceea ce presupune responsabilizarea conducerilor locale în gestionarea bugetului şi în atragerea de venituri destinate dezvoltării zonei respective.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor si Societăţii Informaţionale, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%. Poşta a anunţat recent că a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.