Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a declarat vineri, la deschiderea oficială a biroului London Stock Exchange Group de la Bucureşti, că schimburile economice cu Europa sunt fundamentale pentru succesul economiei ţării sale şi că Marea Britanie este hotărâtă ca, după ce va părăsi Uniunea Europeană, să sporească comerţul liber.
În discursul său, Hunt a spus: „Londra este unul dintre cele mai mari centre financiare din lume. Companiile străine vin la Londra pentru a accesa investiţii şi finanţări şi sunt mândru că Bucureştiul este parte din această reţea. Întreaga prosperitate a Marii Britanii a fost construită pe comerţul liber. După ce vom părăsi Uniunea Europeană suntem determinaţi nu doar să păstrăm această tradiţie ci să o sporim prin încurajarea şi promovarea comerţului liber în lume”.
El a continuat: „Comerţul cu Europa este fundamental pentru succesul economiei noastre. Marea Britanie este a cincea cea mai mare economie din lume, iar UE este cea mai mare piaţă unică pentru exporturile britanice”.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pe măsură ce Marea Britanie se repoziţionează pe scena globală, a mai spus diplomatul britanic, „căutăm să construim noi relaţii economice cu partenerii noştri, inclusiv România”.
„Cele două ţări ale noastre au o lungă relaţie economică. Există schimburi economice încă din secolul al XVI-lea, iar comerţul a crescut de la an la an. În prezent, cifra este de peste 4 miliarde de euro. Anul trecut a crescut cu 9 procente. Sunt încrezător că acest trend va continua”, a mai spus Hunt.
Ministrul a precizat că peste 5.000 de companii britanice au investit mai mult de 1,5 miliarde de euro în economia din România.
Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a transmis vineri mesajul Vioricăi Dăncilă.
„Fiecare investiţie implementată, fiecare tăiere de panglică se traduce în contribuţii bugetare şi locuri de muncă noi pentru cetăţenii ţării noastre”, a spus Birchall în mesajul de mulţumire.
Prin-ministrul român a transmis că, împreună cu guvernul său, „consideră fiecare nouă investiţie este o bună ocazie pentru a demonstra comunităţii internaţionale de afaceri că România este, într-adevăr, un partener de încredere în afaceri, angajat în dezvoltare şi creştere”.
Birchall a mai transmis că deschiderea biroului LSEG „oferă o dovadă solidă a viitorului strălucit pe care îl construim azi şi confirmă că, pas cu pas, transformăm România într-un loc în care generaţia viitoare are ocazii prea mult aşteptate să îşi construiască satisfăcătoare cariere în ţara lor”.
Vineri a fost deschis oficial biroul London Stock Exchange Group din Bucureşti. Acesta funcţionează din noiembrie 2018. Au fost create 200 de locuri de muncă în Bucureşti şi numărul acestora va ajunge la 500.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.