Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă vineri, că un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov a fost aprobat de Comisia Europeană. Valoarea totală a proiectuluidepăşeşte84 de milioane de euro
”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în valoare de 84,26 milioane euro, a fost aprobat de Comisia Europeană”, anunţă, vineri, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene
Finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), proiectul va asigura fondurile pentru realizarea de investiţii de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în 24 unităţi administrativ-teritoriale: 18 în judeţul Sibiu şi 6 în judeţul Braşov.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Le mulţumesc colegilor din echipa Autorităţii de Management POIM, precum şi beneficiarului. Efortul nostru conjugat ne-a făcut să ajungem în acest moment al aprobării proiectului de către Comisia Europeană. Acum a fost aprobată prima etapă a proiectului. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la aproximativ 220 milioane euro, diferenţa urmând să fie asigurată prin Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă 2021-2027”, a declarat Cristian Roman, secretar de stat în cadrul MIPE.
Proiectul aprobat de Comisia Europeană va duce la creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane şi va asigura alimentarea cu apă potabilă a populaţiei prin: reabilitarea sursei de apă; reabilitarea şi extinderea magistralelor de transport, inclusiv a rezervoarelor de stocare a apei potabile pentru staţiile de clor şi staţiile de pompare; reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei potabile; reabilitarea şi extinderea sistemelor de colectare a apelor uzate; staţie de epurare nouă/reabilitată; sisteme de supraveghere şi control SCADA şi tratarea şi recuperarea nămolului deshidratat.
Vor beneficia de investiţiile în alimentarea cu apă 214.293 locuitori, iar de cele aferente infrastructurii de apă uzată – 55.993 locuitori echivalenţi.
În judeţul Sibiu vor beneficia de investiţiile asigurate prin POIM următoarele UAT-uri: Sibiu, Şelimbăr, Cisnădie, Sadu, Răşinari, Roşia, Sura Mică, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Şura Mare, Slimnic, Sălişte, Tilişca, Avrig, Racoviţa, Roata, Consiliul Judeţean Sibiu.
În judeţul Braşov vor beneficia: Făgăraş, Lisa, Voila, Recea, Mandra, Beclean, Consiliul Judeţean Braşov.
Proiectul este implementat de SC Apă Canal Sibiu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.