Ministerul Finanţelor a publicat în transparenţă un proiect de act normativ care reglementează posibilitatea Guvernului de diversificare a instrumentelor de finanţare specifice puse la dispoziţie de guverne şi entităţi guvernamentale pentru proiecte de interes strategic naţional, inclusiv de apărare şi securitate naţionalã, fiind vizat inclusiv mecanismul Foreign Military Financing referitor la fonduri oferite de către Guvernul SUA guvernelor altor state.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Proiectul este disponibil AICI.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Concret, pot fi accesate fonduri, în condiţii financiare foarte avantajoase, prin mecanismul FMF (Foreign Military Financing – Finanţare Militară Externă) oferite de către Guvernul SUA guvernelor altor state, fiind necesară modificarea si completarea OUG 64/2007 (privind datoria publică - n.r.), în sensul includerii acestui tip de instrument de finanţare a datoriei publice guvernamentale”, precizează Ministerul Finanţelor.

Adaptarea cadrului legislativ prevede:

- includerea posibilităţii utilizării unor mecanisme de finanţare specifice puse la dispoziţie de alte guverne şi/sau alte entităţi guvernamentale, pentru finanţarea unor contracte/ acorduri de achiziţii/proiecte de interes strategic naţional;

- reglementarea unor elemente specifice legate de derularea acestor finanţări;

- asigurarea posibilităţii ca astfel de finanţări contractate de Guvernul României să poată fi subîmprumutate companiilor de stat relevante şi/sau acestea să beneficieze de garanţia statului pentru astfel de împrumuturi contractate în nume propriu, cu respectarea legislaţiei privind ajutorul de stat.  

Reglementări pentru a permite achiziţia online de titluri de stat Tezaur

De asemenea, modificările au in vedere flexibilizarea costurilor Ministerului Finanţelor către Compania Naţională Poşta Română, pentru activitatea acesteia de distribuire şi plată a titlurilor de stat TEZAUR.

Reglementarea vine în contextul în care ministerul pregăteşte implementarea unor noi soluţii tehnice care să permită achiziţia titlurilor de stat Tezaur inclusiv online, fapt ce va permite o distribuţie mai cuprinzătoare a acestor titluri, cu modalităţi noi de subscriere şi de plată la scadenţă.

”MF răspunde astfel solicitărilor de a facilita accesul la cumpărarea titlurilor de stat Tezaur inclusiv a persoanelor cu cetăţenie română din diaspora. MF va extinde baza de investitori de tipul persoanelor fizice, contribuind la dezvoltarea pieţei interne a titlurilor de stat şi susţinerea procesului de finanţare a statului român de pe piaţa internă prin intermediul acestor instrumente”, precizează instituţia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.