Ministerul Economiei a demarat procesul de recrutare şi selecţie pentru cei şapte membri ai Consiliului de Supraveghere al transportatorului naţional de energie Transelectrica, al căror mandat va fi de patru ani, potrivit unui anunţ al companiei, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

După ce va fi numit noul Consiliul de Supraveghere recrutat, în baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, noul Consiliu de Supraveghere va organiza o procedură de recrutare şi selectare pentru cei cinci membri ai directoratului.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica informează acţionarii şi investitorii,asupra iniţierii de către Ministerul Economiei a procesului de recrutare şi selecţie de candidaţi pentru nominalizarea în vederea numirii membrilor Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. Procesul de recrutare şi selecţie are ca scop identificarea, recrutarea şi selectarea celor mai potriviţi candidaţi pentru ocuparea postului de membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Acest proces de recrutare şi selectare se derulează în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”, arată un anunţ al companiei de stat.

Societatea are o capitalizare de 1,48 miliarde lei.

Transelectrica a înregistrat un profit net de 30 milioane lei în primul semestru, în scădere cu 69% faţă de prima parte a anului trecut, când a realizat un rezultat pozitiv de 98 milioane lei.

Veniturile operaţionale realizate în semestrul I 2019 au înregistrat o scădere de 4% comparativ cu perioada similară a anului anterior (1,184 miliarde lei în semestrul 1 din 2019 faţă de 1,233 miliarde lei în primele şase luni din 2018), determinată în principal de veniturile operaţionale aferente activităţii zero profit (servicii tehnologice şi piaţa de echilibrare).

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA este operatorul de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 de staţii electrice de transformare, cu o capacitate de peste 38.000 MVA şi 8.834,4 kilometri de linii electrice aeriene de 100/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariaţi şi se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.