Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că 2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an şi până în prezent, bani europeni rambursaţi de către Comisia Europeană pentru finanţarea măsurilor de sprijin pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an şi până în prezent, bani europeni rambursaţi de către Comisia Europeană pentru finanţarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, informează ministerul.

Valoarea totală a fondurilor europene pe care România le-a absorbit în agricultură şi dezvoltare rurală în perioada 2015-2024 (până la 05.06.2024) totalizează 25,4 miliarde euro, cu 15,2% mai mult decât sumele absorbite în perioada ianuarie 2015- iunie 2023.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Folosim integral fondurile europene disponibile pentru a creşte capacitatea fermierilor noştri să producă româneşte. Fermierii, procesatorii, antreprenorii şi comunităţile locale au nevoie de acest sprijin pentru a se dezvolta la standarde europene şi ne asigurăm că banii puşi la dispoziţie de Comisia Europeană ajung la timp acolo unde este nevoie de ei”, a declarat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Florin-Ionuţ Barbu.

Ministerul Agriculturii gestionează fonduri europene din FEADR, inclusiv EURI 2021-2023; FEGA (inclusiv RICA); FEPAM 2014-2020; FEAMPA 2021-2027 şi FEADR PNS 2023-2027.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.