Cu aceeaşi grabă cu care a implementat limbajul GPT în Bing şi a anunţat mai multe de funcţii pentru suita de birou a companiei, Microsoft lansează un chatbot bazat pe inteligenţă artificială pentru experţii în securitate cibernetică.
Numit Security Copilot, noul instrument de AI îi va ajuta pe cei care lucrează în securitate cibernetică să identifice breşele şi să interpreteze vastele cantităţi de date generate zilnic, spune Microsoft.
Interfaţa noului instrument nu diferă de cea cunoscută de la alţi chatboţi, fiind un simplu câmp în care poate fi introdus text. Pot fi adresate întrebări precum „care sunt toate incidentele de securitate din compania mea”, iar chatbot-ul va face rapid un rezumat.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Security Copilot are acces la cele 65 de trilioane de semnale pe care Microsoft spune că le culege zilnic despre ameninţări şi funcţii specifice securităţii cibernetice şi le foloseşte pentru a ajuta experţii să înţeleagă mai bine cu ce se confruntă.
Există şi o funcţie de automatizare, prin care experţii pot înşira mai multe acţiuni consecutive ce pot apoi fi apelate prin apăsarea unui singur buton. De exemplu, aşa poate fi generată rapid o prezentare PowerPoint, care să sublinieze incidentele şi vectorii unui atac.
Gigantul american ţine să precizeze că Security Copilot are doar rolul de a asista experţii în securitate, nu de a-i înlocui şi oferă inclusiv un spaţiu comun pe care colegii pot colabora şi partaja informaţii.
Microsoft pare conştientă de faptul că, la fel ca celelalte soluţii de AI generativ, Security Copilot poate halucina şi oferi informaţii false. Compania crede, însă, că prin citarea surselor şi oferirea unui context local experţii vor înţelege şi vor interpreta corect datele primite.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.