Administratorii IT care fac eforturi pentru a repune sistemele pe picioare după problematicul update CrowdStrike, au acum la dispoziţie un instrument care simplifică, într-o oarecare măsură, procesul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Microsoft a lansat un instrument care ar trebui să ajute administratorii IT să recupereze mai uşor sistemele afectate de problema CrowdStrike.

Acesta creează un stick USB boot-abil, care poate fi folosit pentru a restarta sistemul în Windows PE, unde este selectat discul afectat şi este şters automat fişierul problematic.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Fără acest instrument, administratorii trebuiau să restarteze sistemul în Safe Mode şi să şteargă manual de acolo fişierul care împiedică pornirea normală a Windows-ului.

CrowdStrike au lansat şi ei un update care ar trebui să rezolve problema, dar care fie nu funcţionează în toate cazurile, fie necesită un număr mare de restart-uri.

Microsoft, în plus, oferă şi un ghid pentru recuperarea sistemelor care rulează medii virtuale prin Azure, iar noul instrument funcţionează şi pentru discurile criptate cu BitLocker.

Update-ul problematic lansat de CrowdStrike, care a afectat multe companii din diverse industrii, „a pus pe butuci” vineri în jur de 8,5 milioane de PC-uri, conform Microsoft.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.