Meta Platforms a fost de acord să plătească 1,4 miliarde de dolari pentru a soluţiona un proces din partea statului Texas pentru utilizarea neautorizată de către Facebook a datelor biometrice ale utilizatorilor, a declarat marţi procurorul general din Texas, Ken Paxton, citat de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procesul, intentat de Paxton în februarie 2022, a acuzat Meta că a capturat şi folosit datele biometrice a milioane de locuitori din Texas – care erau coţinute în fotografiile şi videoclipurile încărcate pe Facebook – fără permisiunile cerute de lege.

Procuratura generală a declarat că Facebook a stocat miliarde de identificatori biometrici fără consimţământul clienţilor, după ce a introdus în 2011 o nouă funcţie numită ”Sugestii de etichete”.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Fără ca majoritatea texanilor să ştie, timp de mai bine de un deceniu, Meta a rulat software de recunoaştere facială pe aproape fiecare chip conţinut în fotografiile încărcate pe Facebook, captând înregistrări ale geometriei faciale a oamenilor reprezentaţi”, a spus biroul lui Paxton.

Biroul a spus că Meta a făcut acest lucru deşi ştia că Legea privind captarea sau utilizarea identificatorilor biometrici din Texas interzice companiilor să capteze identificatorii biometrici ai texanilor fără a-i informa mai întâi şi a obţine consimţământul acestora.

Acordul cu Meta, depus la tribunalul districtual al statului Texas din comitatul Harrison, este cel mai mare acord legal obţinut vreodată ca urmare a unei acţiuni a unui singur stat, potrivit biroului lui Paxton.

Meta va plăti cei 1,4 miliarde de dolari Texasului în cinci ani, a spus biroul.

”Această înţelegere istorică demonstrează angajamentul nostru de a înfrunta cele mai mari companii de tehnologie din lume şi a le trage la răspundere pentru încălcarea legii şi încălcarea drepturilor la confidenţialitate ale texanilor”, a spus Paxton marţi.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru CNBC: ”Suntem încântaţi să rezolvăm această chestiune şi aşteptăm cu nerăbdare să explorăm oportunităţi viitoare de a aprofunda investiţiile noastre în afaceri în Texas, inclusiv, posibil, dezvoltarea de centre de date”.

Deşi înţelegerea a fost anunţată marţi, a fost încheiată cu aproape două luni în urmă, în ajunul unui proces programat în iunie, potrivit McKool Smith, firma de avocatură care a reprezentat Texasul în proces, împreună cu firma Keller Postman.

McKool Smith a declarat marţi că părţile i-au cerut judecătorului din caz la acel moment să întrerupă procedurile pentru a le permite părţilor să oficializeze termenii acordului înainte de a fi anunţat.

Biroul lui Paxton continuă un proces împotriva Alphabet, care acuză pe proprietarul Google că a colectat ilegal date biometrice de la milioane de texani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.