Reţeaua privată de centre medicale Medsana, deţinută de grupul grec Athens Medical Center(AMC), va demara în acest an construcţia unui spital, în zona de nord a Bucureştiului, în care va investi 15 milioane de euro şi care ar putea fi finalizat în doi ani şi jumătate, a declarat miercuri directorul general al Medsana, Vassilis Chaniotis, care a mai spus că grupul va investi anul acesta încă 2,5 milioane de euro pentru deschiderea a două noi centre în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 “Anul acesta demarăm o investiţie greendfield pentru un spital. (...) O să investim, o să cumpărăm un teren. O să dureze cam doi ani şi jumătate, dar va fi cel mai modern spital privat din România. Investiţia va fi de 15 milioane de euro şi o să ne axăm foarte mult pe chirurgie robotică, unde suntem foarte specializaţi”, a afirmat directorul general al Medsana.

Medsana se află pe piaţa românească de peste 20 de ani în România şi deţine patru clinici, trei în Bucureşti şi una în Ploieşti. Centrul medical Medsana Cotroceni a fost prima clinică deschisă în 1996 de grupul grec în România.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Chaniotis a mai spus că anul acesta compania mai are în plan să mai deschidă un al cincilea centru în Bucureşti pentru care va investi 2 milioane de euro, din care 1,7 milioane de euro pentru aparatura necesară, care va fi achiziţionată de la General Electric.

Pe lângă cele două investiţii, directorul general al Medsana a mai spus că mai are în plan deschiderea unui al şaselea centru tot în Bucureşti, dar care va fi mai mic şi pentru care se vor investi 500.000 de euro.

Medsana are 115 angajaţi şi încă 250 de medici colaboratori.

În ceea ce priveşte cifra de afaceri Medsana, Chaniotis a mai zis că în 2016 aceasta a ajuns la 4,6 milioane de euro, iar în 2017 se aşteaptă să obţină 5,2 milioane de euro.

Piaţă românească a serviciilor medicale private înregistrează o creştere accelerată de câţiva ani, în condiţiile în care reţele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiază de tendinţa pacienţilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupţie, servicii de calitate slabă şi proastă administrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.