Medicover, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din România, a înregistrat în primele şase luni din acest an venituri de 36 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, a anunţat luni compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Până în prezent, 2017 s-a dovedit un an dinamic pentru noi, în care am continuat să ne extindem prezenţa în România, prin dezvoltarea clinicii din Oregon Park Bucureşti şi achiziţia reţelei medicale Iowemed din judeţul Constanţa. Principalul nostru obiectiv pe termen lung rămâne să aducem serviciile medicale de cea mai înaltă calitate mai aproape de cât mai mulţi români”, a spus directorul general al Medicover România, Adrian Peake.

Venituri consolidate ale Medicover de la nivelul grupului au ajuns la 283,5 milioane de euro în prima jumătatea a acestui an, în creştere cu 17,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, a precizat compania, argumentând că rezultatele bune se datorează evoluţiei favorabile a pieţelor din Polonia şi România.

În prima jumătate a anului, divizia de servicii Medicale a grupului (reprezentată în România de clinicile şi spitalul Medicover România) a înregistrat o creştere a veniturilor de 15,1%, până la 137,8 milioane de euro.

Tot în prima jumătate a anului, divizia de servicii de diagnostic (reprezentată în România de Synevo) a înregistrat venituri mai mari cu 20,6%, de 150,6 milioane de euro.

Medicover a fost fondată în 1995 în Polonia, apoi s-a extins în alte ţări precum Germania, România şi Ucraina.

În România, Medicover activează de 21 de ani pe piaţa serviciilor de sănătate private şi dispune de o reţea de 25 de clinici în Bucureşti şi în ţară şi un spital generalist în capitală. În România grupul Medicover este prezent prin Medicover şi Synevo.

În 2016, Medicover a înregistrat în România venituri de 76,6 milioane lei şi pierderi de 5 milioane lei, potrivit datelor trimise la Ministerul Finanţelor.

Piaţă românească a serviciilor medicale private înregistrează o creştere acelerată de câţiva ani, în condiţiile în care reţele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiază de tendinţa pacienţilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România, marcate de corupţie, servicii de calitate slabă şi proastă administrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.