OMV Petrom, unul din cei doi mari producători de gaze din România şi cel mai mare producător de ţiţei din ţară, are suficiente rezerve de petrol şi gaze încât să ajungă consumului la nivel national pentru următorii zece ani, a declarat miercuri Mariana Gheorghe, directorul general al grupului, la ultima sa conferinţă de presă în această funcţie.
"Aşa cum după privatizare spuneam că avem rezerve pentru 10 ani, adică acum 14 ani, acum spunem că avem rezerve pentru alţi zece ani şi resurse pe care putem să le capitalizăm, să le convertim în rezerve. Aceasta este natura business-ului nostru. Continuăm investiţiile, de aceea pentru noi important este să avem capacitatea de a investi, astfel încât să avem perspectiva unei activităţi şi a unei dezvoltări sustenabile pe un termen lung. Aceste eforturi sunt reflectate în peste 13 miliarde euro pe care le-am investit în ultimii 12 ani”, a declarat miercuri Mariana Gheorghe, directorul general al grupului, la ultima sa conferinţă de presă în această funcţie.
Ea spune că România oferă în continuare potenţial.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Pentru anul 2018, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi de 60 dolari/bbl.
Producţia totală de ţiţei, gaze şi condensat la nivel de grup, în 2017, a fost de 61,18 milioane bep, cu 4% mai mică decât nivelul din 2016 din cauza declinului natural, vânzării zăcămintelor marginale şi intervenţiei la sonde-cheie în Kazahstan.
Producţia de gaze naturale a scăzut anul trecut cu 2%, la 5,18 miliarde metri cubi.
La 31 decembrie 2017, rezervele totale dovedite de ţiţei şi gaze din portofoliul Grupului OMV Petrom erau de 566 milioane bep (din care 542 milioane bep în România), în timp ce rezervele dovedite şi probabile de ţiţei şi gaze însumau 839 milioane bep (din care 792 milioane bep în România).
OMV Petrom a raportat anul trecut un profit net în creştere cu 140%, de 2,48 miliarde lei, de la 1,03 miliarde lei în anul 2016, în timp ce vânzările au urcat cu 17%, la 19,4 miliarde lei, de la 16,6 miliarde lei, potrivit datelor preliminare transmise miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Numărul de angajaţi al Grupului OMV Petrom a scăzut la sfârşitul anului trecut cu 7%, la 13.790 salariaţi.
OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...