Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă, miercuri seară, că se ia în calcul suplimentarea, cu 20%, a plafonului schemei de ajutor IMM Plus cu 20%, strict penttru creditele de investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am avut astăzi o discuţie cu reprezentanţii fondurilor de garantare în cadrul căreia am analizat stadiul distribuţiei creditelor garantate până acum prin IMM Plus, pentru că bugetul de 12,5 miliarde lei s-a utilizat aproape în totalitate. Am convenit că analizăm posibilitatea să suplimentăm bugetul schemei cu aproximativ 2,5 miliarde lei, cât ne permite regulamentul Comisiei Europene, cu condiţia să asigurăm accesul la finanţare pentru firmele care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiţii, nu pentru capital de lucru”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor afirmă că s-ar asigura, astfel, ”o reechilibrare a ponderii creditelor de investiţii în totalul creditelor garantate în cadrul IMM Plus”.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Este un mod concret prin care să susţinem dezvoltarea IMM-urilor în contextul mai larg al susţinerii investiţiilor în economie, cu beneficii în creşterea competitivităţii şi întărirea potenţialului de creştere a IMM-urilor”, a mai transmis Boloş.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.