Lockheed Martin caută surse alternative de aprovizionare pentru componente destinate F-35, în Statele Unite, după ce Pentagonul a decis săptămâna trecută să elimine Turcia din programul avionului de luptă, transmite Reuters.
Directorul general al Lockheed, Marillyn Hewson, a afirmat după publicarea rezultatelor financiare ale companiei că aceasta va putea exclude Turcia din lanţul de aprovizionare din martie 2020.
”Am lucrat pentru a reduce implicarea industriei turce, aşa că avem un termen pe care îl aplicăm...şi credem că totul va fi rezolvat până în martie 2020”, a spus Hewson.
Pentagonul a exclus Turcia din programul avionului de luptă F-35, din motive de securitate, după decizia ţării de a cumpăra sistemul rusesc de rachete defensive.
Turcia a participat la producţia de avioane F035, livrând sute de piese, inclusiv componente pentru sistemele din cabină şi sisteme de aterizare.
Turcia anunţase că intenţionează să cumpere un total de 100 de avioane F-35 pe parcursul anilor, dar în urma sancţiunilor preşedintelui Donald Trump, Turcia nu va putea să le cumpere.
Hewson a spus că mai multe alte ţări, cum ar fi Polonia, şi-au exprimat interesul de a deveni cumpărători alternativi.
Lockheed, care a raportat marţi rezultate trimestriale peste aşteptările analiştilor şi şi-a majorat previziunile pentru acest an, a anunţat că este pe cale să livreze 131 de avioane F-35 în 2019.
Acest avion este cea mai mare sursă de creştere pentru Lockheed şi generează circa o treime din veniturile totale ale companiei.
Lockheed şi-a majorat estimările referitoare la vânzări la un interval de 58,25-59,75 de miliarde de dolari. Estimarea nu ia în considerare posibilul impact al modificării lanţului de aprovizionare pentru F-35.
Vânzările diviziei de rachete au crescut în trimestrul trecut cu 15,6%, la 2,41 miliarde de dolari.
Vânzările diviziei de aeronautică, cea mai mare a companiei, au urcat cu 4,3%, la 5,55 de miliarde de dolari, susţinute de producţia de avioane F-35.
Compania a livrat în trimestrul trecut 29 de avioane F-35, comparativ cu 25 în urmă cu un an.
Profitul net al companiei a avansat cu 22%, la 1,42 e miliarde de dolari, în trimestrul încheiat pe 30 iunie, rezultat peste aşteptările analiştilor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.