Legislaţia privind proiectele imobiliare va fi modificată în Parlament, astfel încât dezvoltatorii să nu poată cere cumpărătorilor, în mod normal, un avans mai mare de 10%. Un astfel de avans mai mare va fi permis doar în cazul în care dezvoltatorul va avea o asigurare specială pentru acoperirea riscului nefinalizării proiectului, conform Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 În Parlament există deja un proiect redactat de mai mulţi ani în acest sens, fără să fie însă adoptat.

Modificarea a fost anunţată de premierul Ciolacu, acesta precizând că aleşii PSD au început redactarea proiectului, care va fi depus în scurt timp la Parlament.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Am luat şi legislaţia din Franţa, şi legislaţia din Germania (...) În Franţa, de pildă, nu ai voie să ceri un avans mai mare de 10% la un bloc, la nişte locuinţe, spaţii locative pe care nu le-a construit... sau se merge pe asigurare. Mi se pare normal să fie modificată legislaţia în acest sens”, a spus premierul, răspunzând unei întrebări referitoare la ancheta publicată de Recorder vizând cazul Nordis, companie în care Vladimir Ciorbă, soţul deputatului PSD Laura Vicol, este acţionar principal.

Ciolacu a precizat că a fost format un grup de lucru la Parlament în acest scop.

Astfel, proiectul va impune un avans de cel mult 10% care va putea fi solicitat de către un dezvoltator unui cumpărător.

Un avans mai mare va putea fi solicitat doar dacă dezvoltatorul încheie cu o societate de asigurări o poliţă care să acopere riscul nefinalizării proiectului şi fondurile pentru returnarea avansului, relşatează Profit.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.