Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a precizat că legea offshore care va fi depusă la Parlament în această săptămână de către liderii coaliţiei va modifica prevederile în vigoare astfel încât să fie o lege echilibrată atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. El a mai spus că poate fi începută extragerea gazului în zona offshore cel mai devreme în anul 2026.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„În ceea ce priveşte legea offshore. În această săptămână vom depune proiectul de lege, liderii coaliţiei, în Parlamentul României. Vom modifica legea actuală în aşa fel încât, atât pentru statul român, cât şi pentru investitori să fie o lege echilibrată, fiindcă este o investiţie uriaşă. Cel mai repede în 2026 se poate începe extragerea gazului din zona offshore şi sigur până atunci trebuie să ne pregătim şi pentru valorificare”, a afirmat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă susţinută joi la Cluj împreună cu ministrul Afacerilor Externe din Ungaria Szijjártó Péter.

Vicepremierul a adăugat că este foarte important să fie dezvoltată industria petrochimică.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Din punctul nostru de vedere este important să dezvoltăm industria petrochimică şi nu numai acea industrie care este mare consumator de gaze naturale, fiindcă aşa putem pune pe piaţă produse cu valoare adăugată”, a conchis liderul UDMR. 

Coaliţia de guvernare a finalizat, joi, draftul proiectului legii offshore, care urmează să fie depus vineri în Parlament, sub semnătura liderilor celor trei partide din coaliţie. Potrivit noului proiect, pragurile de supraimpozitare rămân aceleaşi, dar se modifică baza de calcul, astfel că, la final, impozitele ar urma sa fie mai mici. De asemenea, companiile vor putea să facă deduceri de până la 40%, faţă de 30% cât e în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.