Johnson & Johnson (J&J) datorează acţionarilor Auris Health despăgubiri de 1 miliard de dolari pentru încălcarea acordului de achiziţie a dezvoltatorului privat de robotică din 2019, a decis miercuri un judecător din Delaware, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vicecancelarul Lori Will de la Curtea Cancelariei a constatat, după un proces de două săptămâni, că J&J a încălcat un acord de fuziune şi nu a susţinut tehnologia iPlatform achiziţionată, ceea ce ar fi dus la creşterea plăţilor către acţionarii Auris.

J&J plătise în avans 3,4 miliarde de dolari în numerar, dar s-a angajat să plătească până la 2,35 miliarde de dolari suplimentari acţionarilor Auris, dacă tehnologia achiziţionată ar fi îndeplinit diferite etape.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Promisiunea J&J faţă de Auris a fost încălcată aproape imediat după finalizarea tranzacţiei”, a spus Will în hotărârea ei de 145 de pagini.

Conglomeratul de asistenţă medicală din New Jersey a achiziţionat şi platforma de robotică Monarch a companiei Auris, iar cele două au fost dezvoltate pentru a diagnostica şi trata cancerul pulmonar.

Judecătorul a spus că, în loc să dedice resurse dispozitivului iPlatform, astfel încât să poată atinge etapele de reglementare şi să ofere plăţi suplimentare acţionarilor Auris, J&J l-a forţat să concureze cu propriul dispozitiv Verb.

”Robotul iPlatform a devenit efectiv un magazin de piese pentru Verb”, a scris Will.

J&J a spus că nu este de acord cu hotărârea şi ia în considerare un recurs.

”În principiu, instanţa a considerat contractul nostru rezonabil din punct de vedere comercial ca impunând o obligaţie nerezonabilă din punct de vedere comercial”, a spus compania. J&J a mai spus că decizia nu are nicio legătură cu programul său actual de robotică.

J&J a atribuit ratarea obiectivelor problemelor tehnice cu dispozitivele Auris, conform deciziei lui Will.

Compania a afirmat, de asemenea, că acordul de fuziune i-a permis să utilizeze produsele Auris în orice mod care a avansat programul general de robotică al J&J, o afirmaţie pe care Will a contestat-o.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.