JPMorgan Chase a cerut vineri unui judecător american din Manhattan să respingă procesul împotriva băncii ruse VTB pentru un cont îngheţat de 439,5 milioane de dolari, după ce Rusia a invadat Ucraina, declarând că VTB ”a constrâns-o” să solicite oprirea acţiunii sale în instanţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cea mai mare bancă din SUA a dat în judecată VTB în aprilie, după ce banca de stat rusă a dat-o în judecată, în Rusia, pentru a recupera banii care au fost îngheţaţi.

JP Morgan a spus că sancţiunile SUA nu i-au permis să elibereze fondurile, iar VTB a fost de acord să rezolve disputele în Manhattan, nu în Rusia.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

 Dar JPMorgan a spus că VTB a obţinut ulterior o ordonanţă de la o instanţă rusă prin care i-a cerut să întrerupă procesul din Manhattan.

JPMorgan a declarat că cererea sa de întrerupere a procesului a fost ”împotrivă voinţei sale”, deoarece s-ar fi confruntat cu riscuri în Rusia, dacă ar fi încălcat acea interdicţie.

VTB este a doua cea mai mare bancă a Rusiei.

De asemenea, doreşte respingerea procesului lui JPMorgan, dar băncile nu au putut conveni asupra unui limbaj adecvat pentru o ordonanţă comună de respingere.

Judecătoarea districtuală Lorna Schofield din Manhattan le va revizui propunerile.

Avocaţii VTB din SUA nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Avocaţii JPMorgan nu au răspuns imediat solicitărilor separate.

VTB a fost inclusă pe lista de sancţiuni a Departamentului Trezoreriei SUA în februarie 2022, după invadarea Ucrainei.

Pe 6 august, Schofield a amendat VTB cu 500.000 de dolari după ce nu a respectat ordinul ei de a solicita suspendarea cazului rusesc.

Unele dintre activele JPMorgan din Rusia au fost îngheţate în legătură cu disputa. În raportul său trimestrial, de pe 2 august, JPMorgan a declarat că se confruntă cu revendicări şi îngheţari de active în Rusia, care depăşesc activele disponibile pe care le are acolo şi că confiscările de active rămân posibile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.