În loc să se bazeze doar pe sincronizarea cu agenda telefoanelor pe care este instalat, WhatsApp va folosi o agendă proprie de contacte, care va fi păstrată şi când este schimbat telefonul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

WhatsApp anunţă că va salva lista de contacte direct în aplicaţie, după ce, în toţi anii de până acum, s-a bazat pe datele din agenda telefoanelor pe care funcţiona.

Astfel, WhatsApp va permite salvarea contactelor de pe orice dispozitiv, inclusiv din versiunea web sau aplicaţiile pentru desktop şi va folosi în acest sens stocarea în cloud.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Pentru păstrarea în siguranţă a contactelor, compania spune că a dezvoltat un nou sistem de stocare criptată, pe care-l numeşte Proof Linked Storage. De fiecare dată când este salvat un contact, pe dispozitiv este generată o cheie de criptare, care este accesată în urma autentificării cu dispozitivul principal.

În plus, printr-un parteneriat cu Cloudflare, orice modificare adusă datelor din cloud va fi semnată criptografic, pentru a se asigura faptul că datele nu pot fi modificate de altcineva.

Aceeaşi tehnologie va face posibilă folosirea WhatsApp pe baza unui nume de utilizator, ca alternativă la numărul de telefon, ceea ce ar trebui să ofere un plus de intimitate utilizatorilor, spune compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.